Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



tisdag 20 april 2010

Vi blir hemma....

Det känns minst sagt snopet. Vi funderade först på att ta bilen för vi hade verkligen ställt in oss på att möta Toscana i vårskrud. Men som Monica som just trasslat sig hem från Berlin påpekar, hela Europa är i kaos just nu! Alla strandsatta flygresenärer måste på något sätt ta sig hem landvägen.....
Man kan bara föreställa sig hur svårt det måste bli att få plats på överfulla färjor, bilar i "stau" på autobahn, att det är fullt på rastplatserna, hur köerna till damtoaletterna är oändliga, och att jakten på rum längst de stora genomfartslederna är snudd på omöjlig.
Att hotellägarna passar på att sko sig på alla strandsatta resenärer genom att fördubbla rumspriserna är väl bara väntat, men inte till någon större ära för mänskligheten!
Till sist alla dessa människor som du ska köa och trängas med.....bara för att finna att det du tänkt införskaffa är slut när du kommer fram till disken eller att någon tagit dit bord medan du varit på toaletten....
Vem minns inte tunnelbanekaoset i Stockholm i vintras? Ett mycket litet problem jämförelsevis. Bara det att tunnelbanan krånglade ett par dagar fick vanliga människor helt ur balans....... de knuffades, trängdes och började t.o. m. slåss så att ordningsvakter och polis måste tillkallas!
Naturligtvis var det inte alla som bar sig åt så.......men tillräckligt många för att det skulle märkas.
Flertalet resenärer tar säkert det hela med ro, ser det hela från den humoristiska sidan och når sin destination många erfarenheter rikare i livet.
För min egen del känns det helt okay utan de erfarenheterna....

Jag njuter hellre av de här!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det går fler tåg - sorry, flyg. Stau är baske mig ingen hit. Det tar massor av kraft och tid, när bilarna står stilla timma efter timma innan allt löses upp. Du får passa på att njuta av den svenska våren som sakta kommer smygande.......

Marie-Louise sa...

Det är nog ett klokt beslut ni tagit. Det finns nog lugnare och mer harmoniska tillfällen att åka. Kram på dig.

Monica sa...

Ja, njut av den vackra blomman! Mycket klokt beslut!!!!!!! Toscana finns kvar! Ni hade troligen gjort som vi- bokat själva flyg+Hotell m.m. och då får man allt reda ut det själv också ska du veta! Har varit i kontakt med flygbolaget, försäkrings bolag m.m. Detta klassas tydligen som naturkatastrof, så troligen får vi ingen ersättning! Flygbolagen har inte pengar/råd att betala ut pengar???? Det ska bli intressant och se vad det blir i slutändan. Men vi är sååååå glada att vi är Hemma( so What) Ha en skön kväll och sitt under korkeken o lukta på vårblommorna i stället. Kram.

Tigris Predikantan sa...

Ja, man vet ju inte heller om askmolnet vänder eller så. Lika bra att ni väntar.

Frogprincess sa...

Synd att det inte blir av, men det är nog ett klokt beslut ni tar.
Ha det så trevligt hemma istället, ni får resa en annan gång.

Yvonne sa...

Ni gör rätt som åker en annan gång.Det känns bra att bara släppa ut hundarna Men Bella hon försöker att hitta kryphål ännu.Kram!

Lysande ögonblick! sa...

Jag förstår, inget kul att köa på vägarna och känna stress kring det. Toscana står kvar, hoppas ni kommer iväg så snart ni får tid igen. Kram!

Stina sa...

Verkligen trist - jag förstår att du känner dig grymt besviken för att ni inte kom iväg. Men....det sägs ju vara en mening med allt... Det hade troligtvis inte blivit den där resan som du drömt om under de omständigheter som råder för tillfället - ni gör helt rätt i att stanna hemma. Krya på dig!

Fenixmonas sa...

Nu får du suga på förväntningen lite till, fast nog är det en besvikelse när det inte blir av. Märkligt egentligen så STOR världen plötsligt blev igen!! Kramiz

Monica sa...

Tass,tass nu har du troligen somnat. Men jag sitter här framför datorn pigg som en mört! Sovit flera timmar idag(de var nog inte så klokt) Ja, nu inser vi vad "smarta" vi var som kom på denna lösning med Buss. Har en väninna som sitter helt fast i Rom, gav henne vårt tips i morse.Ska bli intressant o se om det löser sig. De är ju så att de som varit ännu längre söderut, slussas in till Europa. Så det är inte konstigt att de "proppar igen & blir så här då. Hur går det med din förkylning? Du får sköta om dig själv nu. Hoppas att det känns bättre i morgon. Sov Gott.

sannof sa...

Blir väl en annangång.. just nu är det rörigt överallt i europa..=)

Daniel sa...

Ush beklagar! Så tråkigt! Synd att naturens krafter kan ställa till med så mycket problem.

Pia sa...

Så synd att ni inte kom er iväg, men Toscana finns kvar och väntar på er... Krya på sig!