Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



onsdag 2 november 2011

Vad får man skriva på sin blogg?

Förra veckan hade vi möte med vår ansvarige mediakommunikatör på jobbet. Vi talade om sociala medier och vad man får och inte får göra på sin blogg, facebook m.m.
I stort sett får man skriva vad som helst som privatperson om man följer de lagar som gäller på internet etc.
Om man uppger var man arbetar någonstans på sin blogg eller facebook kan det bli känsligare. Man måste vara lojal mot sin arbetsgivare och får inte skriva om saker som kan anses vara konkurrerande med arbetsgivaren. Om man inte håller med om arbetsgivarens policy och skriver om det vitt och brett på sin blogg så skulle det kunna leda till problem. Vår mediakommunikatör kände inte till något fall då någon enskild arbetstagare blivit uppsagd för att han/hon utryckt "extrema" åsikter på sin blogg eller facebook. Det ska gå ganska långt innan man kan bli uppsagd av den orsaken, däremot kan det bli droppen som får bägaren att rinna över. Men i så fall ska man även ha "betett sig" på arbetsplatsen.
Som vanligt kan man säga att sunt förnuft och gott omdöme gäller. Min arbetsgivare har även mediabevakning med sökmotorer som genomsöker internet för att spåra ord som kan knytas till min arbetsplats. Min arbetsgivares namn är självklart ett sökord, men även närområden, evenemang och annat som knyter an till min arbetsplats.
Allt detta material gås igenom nogrannt och det avges rapporter varje månad. Av detta förstod jag att min arbetsgivare har läst min blogg flera gånger......
Mycket nöje chefen!
Det har blivit mycket trän på sistone i denna blogg......idag bjuder jag på stilla vatten som omväxling.

17 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Jag ser trän på bilden ;-) Du har inget att vara orolig över vad du skriver om..Kan man vänja sig vid att bli av med plånboken??? Vad gör du om du inte hittar den på flera dar?? Kram!

Monica sa...

Tänk vad bra jag har det: det är jag själv som är min arbetsgivare....*fniss*...
Vägarna förbi???? Kommer DU hit eller är det betongen???? En sak ska du veta Ninja: Du är alltid välkommen till min Borg om du är i dessa trakter!!!!!!!!!!
Varm ärlig kram från mig.

Livet och vardagen sa...

jag skriver aldrig var jag jobbar, av just den anledningen som du beskriver ovan. Jobbigt för din chef att sitta och kolla alla blogginlägg från er trakt:-).

MICKAN sa...

Då måste ju din chef bli nöjd med vad han ser!

Inte kan man skriva om vad som helst. Det skulle inte jag klara av iallafall.

ansepanse sa...

:) så din arbetsgivare gillar dina vackra bilder också :)
kramar

Maria sa...

Vi får väl hoppas han har mer att göra än att hålla koll på era bloggar, låter knasigt. Vilket som helst var det en fin bild på vatten, tänk att sitta där fram på kvällen med ett metspö.
Ha det gott/kram

Gardenhouse sa...

Vad bra, då var det ungefär som jag trodde =)
Fast jag skriver ju under vem jag verkligen är,
så vill chefen läsa det är det helt ok för mig.
Din lär ju vara nöjd med vackra bilder och lagom text hos dig med...
Tack för titten,
kram Sussi

Yvonne Johansson sa...

Jag nämner aldrig namn om jag skriver om någon nu levande person som jag ev. skulle vara irriterad på. Jag var arg och bitter på min medryttare ett bra tag. När hon började rida sa jag bestämt att Mallen mådde inte bra att ridas på somrarna för han blev för tjock och belastade framdelen där han hade sin stakning skada. Men inte lyssnade hon. Han fick så ont så han inte kunde stå på benen när man lyfte ett ben, och hon sa bara att det var en kul grej när han gick ner på knäna. Han har alldrig gjort så förut sa jag. Ser du inte hur ont han har. Jag nämnde aldrig hennes namn, men när jag skrev i bloggen så nämnde jag henne som medryttare. Hon läste min blogg och var jätte arg för att jag skrev om henne. Jag sa att det var ingen som visste vem hon var för jag nämnde aldrig hennes namn. Hon var ung men trodde redan att hon visste allt och hon blev jätte arg när jag tog ut veterinären. Resten av den sommaren fick Mallen vila, men han blev aldrig sig lik igen och ville inte belasta vänster framben i galoppen ett bra tag. Jag vill inte bråka med människor och var för snäll. Jag trodde aldrig att det fanns så okänsliga människor.

Ninja sa...

Svar: Min arbetsgivare är en stor koloss, det är nog inte min närmaste chef som kollar bloggar och andra sociala medier. Men någon i organisationen gör det.

Yvonne♥ sa...

Godmorgon! Du verkar vara lugnet själv.Jag blir stirrig när plånboken är "borta" Har ju körkort,kontokort i den.. Ha en bra dag! Morgonkram!

Nett sa...

Bra inlägg, visst är sunt förnuft att ta till om man skriver om jobbet, själv skriver jag lite om jobbet, blir bara mest att jag jobbar natt :)

Chiquita sa...

Oj, tänk bara vilka enorma kostnader det måste generera att snoka omkring på alla anställdas bloggar, men här på din blogg får ju snokaren i alla fall njuta av alla vackra bilder. Men visst är det viktigt att man tänker sig för rent generellt vad man publicerar. Jag är i alla fall väldigt tacksam att jag hittat hit trots att jag inte är din chef! ;-)

Åsa! sa...

Med sunt förnuft kommer man långt. Jag talade med dottern om detta med SMS och FB, att ord kan tolkas så fel när man inte ser mimiken eller hör rösten på den som säger orden. Så, nog ska man tänka sig för, det blir lätt missförstånd!

Karpstryparn sa...

Ja, det gäller att vara noga. Själv läser jag alltid igenom användaravtalet innan jag bloggar, är jag osäker på någonting så läser jag det igen längre fram.

Jag har flera gånger blivit anklagad för att skriva sånt som bryter mot olika saker, men eftersom jag är väl insatt i det hela så har de som kommer med sådana anklagelser inget för det.

Svar: Det var som tusan. Men ja, du ser, den s k "krisen" i Grekland går inte ihop, det är vissa saker som inte går ihop.

kort sa...

Underbara bilder du har =)
Jag såg en artikel om en som blivit uppsagd efter att ha givit sig på sin chef. Kan inte tycka att det är särskilt moget att namnge och vräka ur sig sin frustration på facebook eller en blogg.
Ha en fin torsdag!

♥ Carina ♥ sa...

Sunt förnuft funkar i de flesta lägen och det är klart att man inte ska yppa vad som helst på bloggen eller fb.
Ett skrivet ord kan ju lätt misstolkas också...
Kram kram

soffie sa...

din blogg är så vacker ,man blir glad av att titta in hos dej, jag tycker man får skriva det man vill på sin egen blogg men man får ju förstå om man får kritik för vissa saker, rasistiska,sex,politik är sånt jag undviker på min blogg. må så gott