Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



tisdag 18 oktober 2011

Björken, nordens svar på palmträdet?



För visst är den lika exotisk och vacker som palmträdet? Björkar är vackra alla årstider. De är fantastiska i sin gula skrud just nu. Lika vackra på våren med sina skira "mössöron". Härligt somrigt gröna med sina lysande vita stammar på sommaren och underbara när de står klädda i gnistrande vinterskrud!
Björken kan man verkligen njuta av alla årstider. Som en bonus värmer den gott i brasan om en månad eller två.......
 I en stor familjepark i södra californien hittade vi en ynka något vilsen björk. På en skylt stod det att det var en äkta nordisk björk.....många besökare tittade beundrande på den vita stammen. Det finns inte så många träd med vita stammar, de amerikanska asparna är mer grå. Vi betraktade också den ynkliga lilla björken.......tänk om besökarna hade fått se våra praktfulla björkskogar i stället?

6 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Björkar kan bli höga och ståtliga! Ja ,det var bra att jag kom på att dom övade i sånggruppen.Så fick de gamla underhållning.. Kram!

Livet och vardagen sa...

Vi tar nog våra vackra björkar för självklara precis som med allemansrätten som ju är ganska unikt trots allt.

ansepanse sa...

jo, björkar är vackra och det fina är ju att de kan se så olika ut, härnere hos oss ser ju stammarna annorlunda ut än längst uppe i norra Sverige där stammarna är nästan helt vita på de stora björkarna
Sv: jo det är ett bra hus från början av 1930-talet som vi bor i :)
kramar

Kaffehörnan sa...

Hej hopp kära du, hur har du det ikväll
kram

Fenixmonas sa...

Jag har alltid älskat björken, håller med dig om att den är så fin alla årstider! Stammen gör att den ser så ren ut...kramiz

MICKAN sa...

Du har så rätt så.

Ett av våra vackraste träd vi har. Eken tycker jag också är riktigt vacker. Ja, alla andra träd också för den delen, men vissa träd fångar ögat alldeles förträffligt.

Ha en bra dag i höstvädret.