Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



söndag 14 februari 2010

Det är viktigt att uttala namn rätt annars kan det bli fel!

Ett odefinierbart lock har lagt sig runt hela huvudet. Det omslöt mig definitivt efter ridturen igår. Jag lyckades i alla fall efter ett par alvedon vara pratbar på släktmiddagen  hos min svåger och svägerska. Jag är helt säker på att det inte är vinet som orsakat denna min "plåga" eftersom jag körde hem alla långväga gäster. Så av denna söndag blir intet.....
Jag känner mig lika kulen som trasten på grenen.....
På middagar av gårdagens karaktär drages gärna en och annan historia av sann natur. Denna hör till de återkommande:
På en föreläsning som inbegrep frågor och svar deltog en flitigt svarande åhörare vid namn Pfitzner. Föreläsaren som inte var från trakten uttalade hans namn fel gång på gång. Till slut kände herr Pfitzner sig tvungen att korrigera honom och sade;
- Jag ska be att få påpeka att mitt namn inte uttalas Pitt utan Fitt!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej kära du
Tack - jag säger bara sanningen, synd att många killar ska göra så mot sin partner den man håller kär.
Ha en fin alla hjärtansdag
kramar
Kaffehörnan

ansepanse sa...

hahaha - jo det är viktigt att det blir rätt
känner du dig bättre idag?
ha en fin alla hjärtans dag
kramar

Yvonne :-) sa...

Kakorna dom ÄR goda!Ibland kan man utala ord helt fel och som jag använde ordet fnatt..Att jag hade fått fnatt... Fnatt betyder på Danska flatlöss.Ha en bra dag! Kram!

MICKAN sa...

Hahaha så det kan bli med namn ibland. I Norge var jag inne i en fiskebutik och skulle köpa drag till grabben så han kunde fiska med norska drag i sjöarna här hemma. Hmmm drag i Norge betyder ju nåt HEEEELT annat .... Hehe. Häftigt bildspel du har på sidan! Ha en bra Valentin!

sannof sa...

Hahha ja namn är inte lätt.. Ha en toppen härlig hjärtedag..=)

Stina sa...

Vadå dela??? :)) Frågade inte direkt om någon hade lust, kände helt enkelt inte för sällskap. Huvudvärk är pest, hoppas du mår bättre nu... Ha en bra alla hjärtans kväll!!

lassika sa...

Jag hoppas att du mår bättre nu
Kram

Frogprincess sa...

Hoppas att du mår bra i dag.