Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!onsdag 10 februari 2010

Övning för dig som gillar att blogga!

Att vara i naturen lättar på spänningar!

Vi hade friskvårdsföreläsning igår och blev tipsade om en övning som lindrar spänningar i nacken och som förebygger förslitningsskador speciellt för sådana som gillar att sitta vid datorn!
Sätt dig bekvämt på stolen och låt armarna sjunka ner vid sidorna. Tänk att du bär en stor blyklump i varje hand som drar ner händer, armar och axlar mot golvet. Ta ett par djupa andetag, på varje utandning sjunker axlarna allt djupare ner mot golvet. Låt huvudet sakta falla ned åt ena sidan. Det får inte falla framåt och du får inte dra upp någon axel. Tänk att örat ska slå i axeln (det kommer det inte att göra). Var noga med att inte dra upp axlarna och att behålla huvudets position. På varje utandning låter du huvudet falla lite åt sidan.....djupandas ungefär 20 ggr och låt huvudet falla lite varje gång........räta sedan upp huvudet långsamt och försiktigt. Upprepa övningen åt andra hållet! Nu vet du vad du ska göra när du har läst det här inlägget!

14 kommentarer:

Åsa sa...

Ska genast skrida till verket ! :D

Pia sa...

Du.. hur gör man om man inte får upp huvudet från höger axel??!! ;o)

Stina sa...

Har just varit ute i naturen och spänningarna lättade inte direkt, snarare tvärtom... Vi här i södra delen av Skåne har ju berikats med ytterligare en halv meter snö idag :( Får testa dina övningar istället, de kanske hjälper :)

Frogprincess sa...

Ja man frestar kroppen, armarna och axlarna, mer än vad man tänker på när man sitter här och skriver.

Monica sa...

Oj,oj det där var inte lätt.....kunde helt plötsligt inte andas, inte skriv, inte läsa- trodde att jag tappat båda mina armar. Så nu vet jag inte åt vilket håll jag ska sitta framför datorn.......ha,ha
Men jag förstår att det troligtvis är en mycket bra övning!
Ha en fortsatt bra kväll framför datorn.

Ninja sa...

Ha, ha.....msn ska inte läsa och skriva samtidigt :)

Monica sa...

Nä, det har du helt rätt i! Tänk vad tokigt det kan bli när du ger vimsiga damer för svåra tips.....ha,ha

Vicke sa...

får jag sno den bilden och animera den?

lassika sa...

Kram

Ciliia sa...

Svar: Joo, tyvärr så är det ju så..

Fenixmonas sa...

Tack! Jättebra med sådana tips. Vi är ju inte snälla mot oss själva när vi sitter i timmar vid datorn. Jag sitter ju vid datorn oftast på jobbet oxå och där har jag fått lagt in ett pausprogram som kommer upp varje timma...Det är jättebra med alla sådana här övningar! kram på dig!

Vicke sa...

Nu finns din bild i min blogg, tack för att jag fick animera den

Marie-Louise sa...

Tack för tipset, jag testade direkt och vad skönt det var. Behöver fler sådana. Ha en bra dag. Kram

Alexandra sa...

Tack för fina tips! Detta ska helt klart bli en rutin. :-)