Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!måndag 15 februari 2010

Allt har en form och kan formas....

På bilden en keramikskål från Skagen. Jag var lite trött idag men tog mig igenom första dagens betongkurs. Det var riktigt kul! Hade jag varit pigg hade det varit ännu bättre, men huvudvärken var borta i alla fall och det är den som stör mest.

Vi fick massor med bra tips och hann prova att göra lite saker också. Tänk vad man krånglar till det när man ska lära sig något på egen hand! På jobbet har vi provat att gjuta i finbetong.....men det är handblandad betong av cement, sand och vatten som gäller! Vi fick göra en halvfast och en lite hårdare blandning idag och prova två olika tekniker. Först gjöt vi varsin kudde i vanliga fryspåsar. Enkelt och billigt! Vackra blir de också och kan användas som trädgårdsdekorationer och fågelbad. Efter lunch fick vi göra cementskålar.....det var enklare än jag trodde, betongen ska vara så pass fast att man kan "baka" den som en smet över en plastbunke. Min form var lite nött så jag fick "fixa" till kanten med lite lera.....på så sätt fick jag lära mig yterligare en metod.
Till det vi gjorde idag behövdes, vatten, sand, cement, fett, plastbunkar, gammal lera och fryspåsar. Sedan är det bara att sätta igång och ha roligt!

10 kommentarer:

Stina sa...

Ditt jobb verkar himla roligt, är sååå avundsjuk!! Fina foton från Rom, vill åka dit på studs. Var där för väldigt många år sen, i augusti, det var l i t e varmt :)

ansepanse sa...

vad kul det låter, jättefin skål, kan du inte ta en bild på kudden och visa upp
SV: jo jag tror nog också att vovvarna uppskattar en gammal boll bättre än en ny
kramar

Vicke sa...

vad kul det låter

Marie-Louise sa...

vad spännande det låter. Ha fortsatt trevlig på kursen som jag förmodar att du är på, om jag fattat rätt.

Åsa sa...

Så roligt! Man blir som barn på nytt!

Yvonne :-) sa...

Vilken bra kurs du har varit på..Svar:Vilken tur att du inte hamnade bland soporna Kram!

Monica sa...

Synd att du inte riktigt är i "form" när du nu går på kurs i finbetong. Det låter jätte spännande och roligt & du får väl sedan visa upp lite alster.
Ha det rigtigt bra o krya på dig.

petra sa...

ååå vilken fin skål!!! och wow med rom, härligt!! kraaam!

Alexandra sa...

Vad härligt med betongkurs. Det är verkligen något jag vill lära mig. Det är så avslappnande att kreera och forma.

lassika sa...

Kram