Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



torsdag 17 juni 2010

Slutbloggat klockan 20.00!

Läste på nätet att våra datorvanor kan påverka vår hälsa. Knappast förvånande eller hur? Men det här var nytt för mig, att datoranvändande efter klockan 20.00 kan påverka din sömn. Känner du dig trött och utmattad? Har du svårt att somna på kvällen? Har du haft det stressigt på sistone? Du kan lida av uttröttade binjurar.....
Ljuset från dataskärmen kan lura kroppen så att melatoninnivåerna i kroppen rubbas. Detta leder i sin tur till att man kan få sömnrubbningar, vakna på nätterna och lida av nattliga svettningar. För att råda bot på detta skulle man slå av datorn och TV:n senast klockan 20.00 och gå och lägga sig klockan 22.00.....
Så nu är det slutbloggat för min del efter klockan 20.00......om jag hinner i säng klockan 22.00 är en annan femma! Jag har länge misstänkt att mina binjurar kan vara ansträngda, fast av en annan orsak.......
Värt att prova är det i alla fall, helt klart!

10 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

jag städar när det regnar.men jag var tvungen att tvätta mattan när det var solsken.Tvättade golvet 05.30.Då får man ändra sina kvällsvanor nu då..Kram!

Åsa! sa...

Ähh... Näää... Jag väntar på nästa undersökning, den kanske passar mig bättre :D

sannof sa...

Sitter så sällan vid datorn på kvällen . Och om, så blir det bara en kortis... medans barna badar, Japp kan ju va så att man blir lite stressad av all eletronik.. intekonstigt alls... Ha det gott och hoppas du får sova bättre =)

Monica sa...

Här gäller det att skynda sig....innan Butiken stänger. Ville du låna min medicinman...eller?
Ha en skön kväll. Kramar om.

Lysande ögonblick! sa...

Ja, kanske inte är en sån dum idé. Ska nog också prova. KRAM!

Stina sa...

Då är det kört för mig... Jag kommer nästan aldrig till skott före 20.00, ytterst sällan... Men du har säkert rätt :)

ormbäraren sa...

jag har mest ovanor.... men dreamer och jag har inga problem med binjurar. och allt känns helt okej :) god fortsättning på din sommar.

Fenixmonas sa...

Då fungerar mina alldeles ypperligt...hihihi...för jag somnar bara jag sätter mig ner i soffan! Fast det kan ju vara något galet med soffan förståss...kramiz

Vicke sa...

det stämmer säkert, jag hoppas att du får en trevlig helg nu

anne sa...

Inte för att jag vet, men jag skulle i så fall kunna tanka mig att det är allt ljus som behöver avskärmas. Och hur blir det då mer årstiderna här i norr?

Nog tror jag att våra sömnvanor påverkas negativt av både det ena och det andra, jag kan tänka mig att dator signalerar jobb och/eller aktivitet till hjärnan som då inte går ner i varv. det är ju samma sak med att se på TV i sovrum, ha radio på om kvällarna när man gått och lagt sig, tickande väckarklockor och pipande mobiler. Har man inga problem så är det en sak, men har man svårt med sömnen så får man väl göra en rejäl utrensning.

Definitivt intressant att du tar upp det i alla fall! :)