Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!söndag 6 juni 2010

Om att klaga på värmen....

Det är sällan man klagar på värmen utomlands...

Idag erbjöd jag tre damer skjuts hem från en tillställning. Det är inte första gången jag agerar chaufför åt de tre damerna. Idag fick de emellertid åka soluppvärmd bil hem. Ni vet hur det känns när man slår upp dörrarna på en bil som stått i solen ett par timmar. En bastulik, stillastående värme slår emot en och till och med sätena känns som upphettade kaminer mot huden. Självklart blev det lite gnäll.
- Kommer ni ihåg i vintras? frågar jag. Vi huttrade allihop, snön knarrade, det var mörkt, det var iskallt och ni hjälpte mig att skrapa rutorna fria från iskristaller. Tänk om vi då fått känna den här värmen när vi öppnade bildörrarna! Och sätena var så här varma och sköööna......
Alla damerna tystnade och kände efter........
-Åååååh det skulle ha varit underbart!

11 kommentarer:

Dvärghundspossen sa...

Urk, minns det där från när jag jobbade i hemtjänsten... Grejen är att jag klagade aldrig på kalla bilar på vintern, just för att jag tycker iskall bil är tusen gånger bättre än bastubil.

ansepanse sa...

åh, vilken underbar bild - har du varit där
kramar

Monica sa...

Ja det är inte lätt....ordet lagom är inte så dumt...*fniss*
Ha en bra kväll!

Stina sa...

Jo, men det är väl så det är...man vill ha sommarsnö och vinterhetta...

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha .. så sant!
:)

Alexandra sa...

Underbart. Din inställning är så fin.

Frela sa...

Jo så är det ju, men jag vill hellre ha bastubil även om det är jobbigt ett litet tag.. man kan ju alltid veva ner rutan och låta lite varm luft blåsa i håret.. eller sätta på ac om man har det!! Det har i princip alla bilar och bussar i Spanien t o m de allra minsta..men som sagt jag älskar sol, värme och hav!!

Tigris Predikantan sa...

Jag tyckte det var lika vackert som Monets tavlor .... jag tror inte han var i Sverige alls *skrattar*!

Åsa! sa...

Nog kan vi människor ha otroligt dåligt minne ibland! :)

Frogprincess sa...

Ja... vad är det som gör att man aldrig är nöjd...
Ha en bra måndag!

Fru Pusselbit sa...

Vilken underbar bild! =)

Värme är något jag aldrig kan få nog av, konstigt nog... just nu sitter jag faktiskt med raggsockar och tjock tröja, medan min man sitter vid sin dator helt barfota och i kortärmad t-shirt... ;)