Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!torsdag 20 januari 2011

Ikväll ska jag fira.....

.....att jag är ledig i morgon. Tänk att helgen kan börja redan på en fredag! Eftersom min helg redan har börjat så tänkte jag bjuda på lite glas från Murano, som vi passade på att besöka när vi var i Italien i höstas. Vi stannade i Venedig ett par nätter och ville inte missa glasblåsarnas Murano så vi tog vaporetton, venediglagunens skärgårdsbåtar för att komma dit.

Lättskött akvarium

Segelbåtar

En av Muranos berömda glaskronor

Vaporettor i trafik i lagunen

Muranos gågata med massor av affärer som sålde glas, glas och ännu mera glas. Produkter fanns för alla plånböcker, från riktigt exklusiva gallerier med designat konstglas till billiga krimskramsprodukter. Jag älskar att titta på glas men även jag fick nog till sist.

En dörr dekorerad med blommor i glas. Vi besökte Murano på helgen och det rekommenderar jag inte, om du inte är intresserad av att handla exklusivt konstglas. På helgen är alla glashyttor stängda och man får inte se glasblåsarna i aktion. Att se glasblåsarna arbete i Murano ska vara sevärdhet eftersom de arbetar med så mycket färg och form. Men då måste du åka hit en vardag.....
Jag rekommenderar att man satsar på Venedig om man är här en helg, för det finns ett stort utbud av Muranoglas att handla i Venedig också.

4 kommentarer:

Frela sa...

Låter härligt!! Jag har faktiskt aldrig varit i Venedig. En tanke..

Anonym sa...

Ojojoj vilkakonstnärer -- är så häftigt med glas..=) kram på dej och ha en toppen helg..=) /sannof

ansepanse sa...

vad mycket vackert, ett sådant lättskött akvarium skulle jag också vilja ha
kram

Vicke sa...

det var färgglada glas, ha en trevlig helg nu