Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!måndag 30 april 2012

Vardagshumor.....


Tänk, om man kunde komma ihåg alla incidenter man råkat ut för i livet? Här kommer i alla fall en.....

En kväll för några år sedan lyckades jag plocka med mig fel väska när jag var på väg till en studiecirkel jag deltog i på måndagarna. Jag hade ställt min röda väska i hallen, förberedd och klar.Det var bara det att min svarta kontorsväska stod bredvid.

I brådskan greppade jag förstås den svarta. Den kändes väl mer invand på något sätt. Jag menar, jag har ju med mig den till arbetet i stort sett varje dag, medan den röda "bara" var en måndagsväska.

Naturligtvis upptäckte jag inte förväxlingen förrän jag skulle plocka upp studiematerialet. Mitt misstag roade alla övriga i gruppen.

För att trösta mig berättade en av de övriga deltagarna att hon aldrig gick någonstans utan sin handväska. Hon har handväskan med sig tom när hon ska kasta soporna. Hon tar soppåsen i den ena handen och handväskan i den andra.
Hon berättade vad som hände en gång på den tiden man fortfarande använde sopnedkast. Huset kvinnan bor i är ett niovåningshus så sopbingen på bottenvåningen var rätt stor.
Hon berättar att hon en gång lyckades stoppa plånboken i soppåsen istället för i handväskan ( vad hon stoppade i handväskan kan vi bara ana).

På grund av den lilla incidenten var hon tvungen att passa sopgubbarna när de kom för att tömma soporna.

- Jag har stoppat min plånbok i en soppåse, berättar hon för gubbarna.

Man kan förstå gubbarnas uppgivna miner när de ser bingen proppfull med sopor. Även min väninna lägger märke till dem och replikerar glatt;

- Oroa er inte jag vet precis hur soppåsen ser ut, det är en ICApåse!

6 kommentarer:

Livet och vardagen sa...

Ja man borde nästan skriva en egen blogg om tabbar man gjort:-)

Marie-Louise Nilsson sa...

Ja, det skulle vara kul att samla alla roliga händelser man varit med om och minnas så man får skratta lite. Det kan bli tokigt många gånger... heheheh

Frugans viktiga resa sa...

Det är tur att man kan skratta åt all elände ibland

4U2 sa...

Lätt som en plätt att hitta rätt, hur många har en sådan påse? ;)
Önskar dig en trevlig Valborg!

Jess sa...

Hahaha!

Nett sa...

Det är sådant som man kan skratta till efteråt, men just då kan jag tro att det känns frustrerande ;)