Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



torsdag 12 april 2012

Om att leta efter saker.....


Här kommer ett klipp från min gamla blogg som dessvärre fortfarande är aktuellt. Men jag tror faktiskt att jag blivit en aning mindre glömsk.....

 Hur ofta letar du efter saker?

Mannen bredvid påstår i alla fall att det här stämmer in på mig…..
Enligt en overifierad undersökning ägnar vi 2-3 år av vårt liv åt att leta efter saker! Undersökningen visade också att den letande genomgår vissa specifika faser…..  vi kan tänka oss ett scenario där vi letar efter våra nycklar.
Fas 1  kallas det systematiska stadiet. I den här fasen går letandet efter en väl förankrad rutt…..vi letar där nycklarna borde ha legat, på de ställen där vi har hittat dem förut. Vi genomsöker alla fickor och väskor lugnt och metodiskt och går igenom alla rum ett efter ett. Men om vi trots denna metod inte hittar våra nycklar……kommer vårt letande när vi börjar känna av en viss tidspress in i fas två…….
I Fas  2  inträder det irrationella stadiet. Det är nu vi börjar leta på ställen där det inte borde finnas några nycklar. Vi öppnar kylskåpet och stirrar tomaterna i ögonen…..vi öppnar ugnsluckan och river i plåtarna……vi lyfter på katten i soffan för att se om katten har tagit våra nycklar. När vi har tittat i tandborstglaset och tömt ut barnens legobitar på golvet inträder......
Fas 3 frustrationsstadiet. Du har nu insett att du med säkerhet kommer att  missa ditt viktiga möte. Det är nu du börjar leta om igen på samma ställen…..men denna gång i allt snabbare takt…. i fickorna, i väskorna, du stirrar på tomaterna, lyfter på katten, välter tandborstglaset, trampar på barnens legobitar men fortfarande utan att finna några nycklar! Då befinner du dig plötsligt i…..
Fas 4  blackoutstadiet. Nu börjar du riva och slita i sakerna, du kastar kavajerna på golvet, sliter i  väskorna och slänger dem bakom dig, grabbar tag i katten (som illa kvickt försvinner) rotar runt bland tomaterna, välter ut mjölpaketet och kastar runt barnens leksaker! Det är nu som du med nära nog 100% säkerhet hör en röst fråga….
-Vad håller du på med?
-Det ser du väl!
-Nej, svarar rösten, det ser jag inte!
Du talar om att du letar efter dina nycklar, att du håller på att missa ett viktigt möte och rösten erbjuder sig att hjälpa till…..skönt!
Vilken tur! Personen med rösten befinner sig i Fas 1. Lugnt och metodiskt söker personen som rösten tillhör igenom dina fickor, hänger tillbaka kavajerna och letar efter katten……men ni hittar fortfarande inga nycklar! Personen med rösten fortsätter att leta medan du träder in i …..
Fas 5 uppgivenhetsstadiet. Du sjunker ned på en stol och gömmer ansiktet i händerna och suckar……
-Nycklarna finns inte!   (Har du hört? Nycklarna har upphört att existera?)
-Det är klart att de finns, svarar Fas 1 rösten. Var hade du dem sist? Vad gjorde du då?
Dåååå…. äntligen går det upp ett ljus….. 
Ja just det, du handlade och kassarna var tunga. Du låste upp dörren och bar in kassarna…..
Kvickt reser du dig och går mot ytterdörren……
Nycklarna satt kvar i låset!


PUBLICERAT  AV NINJA
Oj,  i den här dörren har de tom glömt bort att sätta i låset!

25 kommentarer:

messan sa...

Jag kan lova att jag känner igen mig i mycket...ibland känner jag mig förvirrad vart jag lagt mina saker.

4U2 sa...

Ha,ha,ha det enda jag inte gjort är att titta bland tomaterna och eftersom jag inte har någon katt ... annars är jag där ofta, ofta! ;)

Livet och vardagen sa...

jag brukar leta efter mina glasögon som jag jämt tar av hemma. Eftersom jag är närsynt blir det dubbelt jobbigt att hitta dem. Du anar inte på hur många konstiga ställen jag har hittat dem.....;-)

Anonym sa...

hahaha ,tack nu fick jag ett gott skratt. Det behövdes... Tack! Jag känner igen mig och min dotter så väl. Min son också för den delen. Så kan det vara.... ofta idet här hemmet.

kram

Åsa! sa...

Ha, ha! Det där var väldigt bekant! :D

Monica sa...

Tjingeling...där har du mig i nötskal. Har gått igenom alla dessa faser...hi,hi. Jätte bra beskrivet! Min man säger att jag ska hänga nycklarna runt halsen.
Kram & vink från mig.

soffie sa...

hihi va bra inlägg,jag läste psykologi då jag pluggade till undersköterska å där lärde vi oss en hel del minnesknep så jag glömmer oftast inget :) än så länge iallafall,häftig bild blir nog svårt att låsa där;) kramen

Gardenhouse sa...

Hahaha! Vad jag känner igen mig på just nycklar...har många gånger önskat mig kodlås!
Har tom slängt bort nycklar med soporna...
Jag är hemsk på att slarva bort, trycka fast dem bland och på de mest konstiga saker. Har med åren slutat oroa mig för att de är borta...förr eller senare kommer de igen ;) tills dess får jag dunka med andra!?
Kram och en fin helg!
Sussi

Oljekritan sa...

Jo exakt så är det..stämmer i faserna här med..svårt att behålla lugnet där..hahah roligt inslag..
Jobbigt är ju att hitta det man frenetiskt letat efter..där det helt naturligt skulle vara..Karina

Yvonne sa...

Jag känner igen mej på din beskrivning.Tapeten den passar i ett ungdomsrum och på en kort bit av väggen så är det helt ok! Natti!

Fenixmonas sa...

Perfekt beskrivning av de olika faserna och ...den vanligtvis lätta lösningen på mysteriet med det försvunna! Känner mycket väl igen alltihop!! Kramiz

Nelson sa...

Hello! My first visit, will visit you again. Seriously, I thoroughly enjoyed your posts( really interesting blog). Congrats! Would be great if you could visit also mine... I wish you a wonderful day with very smiles and peace. Thanks for sharing!

Annika sa...

Hahahaha mycket stämmer in på mig!
Mitt problem är att jag går och plockar när jag pratar i telefon och då försvinner alltid saker!

Smörblomma sa...

Åhh! Dah! Det är ju sådär det är :)

Nett sa...

Känner igen en hel del av detta ;)

lavendia sa...

Jag läste och tänkte - att precis så beter jag mig också. Man funderar ju hur det står till däruppe. Men jag ser ju på kommentarerna att vi är många. Skönt i allafall.
Att man tom glömt bort att sätta dit låset var faktiskt roligt.

ansepanse sa...

hahaha - jo, jag vet :) har man dessutom bråttom så vänder man upp och ner på det mesta :)
kramar

Mycket annat & lite betong sa...

Stämmer såå bra!

Ha en bra helg!
Agneta

Gilla sa...

Det är ju så himla rätt det du skriver. Men skillnaden är att det oftast inte är jag som inte hittar, för jag är nog metodisk från början.

Sv: Vi hade det jättebra i går. Kika in i mitt nya inlägg får du se nåt, som jag tycker är trevligt.

Kram/Gilla

Yohanna i Las Palmas sa...

Ha ha ha det är ju JUST precis sâ det är. Sâ huvudet pâ spiken. Nu vet vi, sâ kan vi gâ direkt pâ det sista steget och hitta nycklarna utan att skrämma katten och tomaterna ;)

Hälsningar
Yohanna

Camilla sa...

Hahahaha....va! nä...jag känner inte alls igen mig i det du skriver ;)
Kram!

Vicke sa...

ha en trevlig helg nu

LissAnna sa...

Härlig läsning.:-)

Jess sa...

Hahaha! Min man letar nog i flera år efter saker kan jag tro...hahhaa!

Kors och Tvärs sa...

Japp, precis så är det!