Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!måndag 8 oktober 2012

Om fåglar och appar....

Dagens barn vet mer om appar än om fåglar.
Att ladda ner de senaste apparna på en Iphone är inget problem för dem, men att se skillnad på en skata och en kråka är det inte alla som kan.
Jag tror att många av dagens ungdomar kommer att vandra genom livet utan att känna till våra tio vanligaste fåglar, fjärilar, träd och blommor.....
De kommer däremot att vara informerade om vårens modefärger, heminredning, hur och var man tränar sin kropp och det senaste inom IT och appar.....
Gör det någon skillnad? Kanske......
Vi lever i ett komplicerat system där alla arter har en funktion och känner man inte till det så kanske man inte reagerar då man borde?
Nu vet dagens barn tack och lov var de kan söka information........
Det finns tom en fågelapp, där man kan lära sig våra vanligaste fåglar och deras läten.....
Om man spelar upp fågellätena när man går i skogen, kan man också ha turen att få se en fågel om den är i närheten.
Fågeln tror att det är en inkräktare i reviret och kommer för att titta......
Men jag har en känsla av att den fågelappen inte tillhör de populäraste apparna. Det gör däremot den här.....Om man tar med sig sin Iphone med "rätt" app ut i skogen kanske man får se mer än löv.....men våren är förstås en bättre tid om man vill titta på riktiga fåglar.

13 kommentarer:

Smörblomma sa...

Vilka härliga lövträd!

Ja det finns inga gränser på hur många appar det finns. Och ständigt kommer det flera och flera. Fast jag klarar mig utan dem :)

Oljekritan sa...

ja så är det, Iphones och appar...ger barnen kickar, och de glömmer se sig omkring, bart titta på sina tekniska grejer..vad ska de bli...var kommer mjölk ifrån, kolla på nätet.Arla...det blir bara nytt och nytt..ny teknik..dina höstträd är ljuvliga..
Kram Karina

soffie sa...

wow vilket träd,det riktigt sprakar om det:)svar:ja det blir nog en ny tävlingen i stolpjakten nästa år det här var 3e året det ordnades i Karlstad:kram

LyckligaPraliner sa...

Vår son gillar verkligen Angry Birds men annars vet ingen av våra barn särskilt mycket om appar och sånt. Än så länge... Förutom han 19-åringen då..Som verkar tro att livet är inom hans fyra väggar framför datorskärmen. Men nu verkar det som att han håller på att få ett jobb gudskelov! Men jag håller helt och hållet med dig om det du skriver.

Ann-Louise

mariaikos sa...

Jag vet då ingenting om appar , men jag är ju gammal ;)
Min telefon är en gammal med knappar , ingen modern med appar .
Tror inte jag är så bra på fjärilar och fåglar heller .
Kram ♥

Nett sa...

Appar ja, för ett år sen visste jag knappt vad det var, idag har jag några stycken men använder de sällan ;)

Yvonne sa...

Kunskapstörstande ungdomar har lätt idag att hitta information.Men tyvärr så finns det inte så många ungdomar som är kunskapstörstande.....Svar:Musik ska byggas av glädje av glädje bygger man musik!!!!!!!!Kram!

Monica sa...

Appar hit och appar dit...jag är troligen väldigt omodern? Ut i skogen skall man gå i med alla "sinnen" öppna och utan appar....andas, njuta, titta, lyssna, lära m.m.(tycker jag)
Kram & vink.

Livet och vardagen sa...

jag har en fågelbok som jag brukar kolla i när jag ser en fågel jag inte känner igen. Vill gärna lära mig deras läten också, så bra att det finns en app, det visste jag inte.

Som sagt - barnen vet var de ska hitta information. PÅ gott och ont.

Gardenhouse sa...

Ja så rätt du har! Hamnade igår i en diskussion om hur få det är i dag som skulle klara sig helt själva om allt slogs ut. En skrämmande tanke att vi allt som ofta inte lever i ett med naturen utan skapar saker som är för miljön helt omöjliga...
Vi har ju bara en jord!!!
Kram Sussi

MICKAN¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Det är inga kottar som gäller längre. Läste en artikel om att barnen får nack-skador av titta på mobilen så ofta.

Härlig bild på björkarna :D

lavendia sa...

Ja du har rätt.Jag visste inte heller vad appar var för något år sedan. Nu vet jag vad de där rutiga frimärkena är tom (om man har en smartphone kan man få mer info).
Vackert träd. De måste växa bra hos dig för jag ser inte så vackra träd här.

Anonym sa...

Och jag undrar ju vilken sort de där arga fåglarna är? Nån hönsras kanske?