Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!fredag 19 oktober 2012

Drömmen om ett sekelskifteshus....

Jag gillar äldre hus med snickarglädje, spröjs, verandor, takfönster, torn och tinnar.....
Köket ska vara ett riktigt lantkök med vedspis.....
Det ska vara högt i tak, öppen spis i vardagsrummet och gärna en balkong i sovrummet där man kan dricka sitt morgonkaffe.
Nackdelen med att bo i ett sådant hus är att det tar tid....tid att måla och hålla alla dessa trädetaljer i skick.
Fast jag tror att det är sunt att bo i ett hus byggt i naturmaterial......

 Ett härligt hus i vårt grannskap med snickarglädje, spröjs och takfönster......
 Ett underbart litet takfönster....
 Vem vet om inte den här balkongen leder in till sovrummet? En storslagen utsikt över Mälarens solnedgångar har man i alla fall från denna balkong....
Vad vore ett sådant här hus utan trädgård?

15 kommentarer:

Kors och Tvärs sa...

Fantastiska hus, så vackra. Tyvärr är jag nog själv lite för lat, för jag ser allt arbete framför mej med allt underhåll... ;) Ha en bra helg!

Yvonne sa...

Så fina hus.. Är försäljarna så oärliga kram

ansepanse sa...

åh vad fint :) jag tror också att det är bra för människan att bo i hus med bara naturmaterial :) jag har alltid önskat mig ett hus med torn :) gärna det huset vi bor i, jag har faktiskt försökt få J att bygga ett torn men det går han inte med på :D
vårt hus är byggt 1930
kramar

Marie-Louise Nilsson sa...

Tänka att vi vill bo i samma hus. :) Så det kan bli, precis det du beskriver har jag alltid önskat mig i mina drömmar. Nu sedan jag är ensam har jag inga direkt starka drömmar i den riktningen, för det är så osannolikt nu. Men härlig vore det. kram kram

LyckligaPraliner sa...

Ja vilket fint hus. Men jag skulle bara bo i det om jag hade mycket mycket pengar. Då hade någon firma skött om målningen av allt. Och det hade inte gjort mig nåt att betala dem. Så mycket pengar skulle jag haft. Det är nog illa som det är med att måla det vi har nu :)

Trevlig helg!

Ann-Louise

Monica sa...

Kära Ninja, visst är det härligt att bo i ett gammalt hus med snickarglädje, kakelugnar och sist men inte minst: spröjsade fönster med orginal glas! Välkommen hem till mig och PUTSA dessa spröjsade fönster!!!!!Det är ett JÄTTE_-JOBB!!!
Må gott och ha en bra Helg!
Ps: glöm ej att ta med nystan till hatten....*fniss*...
Vink vink.

mariaikos sa...

Drömma kostar ingenting ;)
Vackert hus !
Ha en fin kväll.
Kram ♥

soffie sa...

så vackert det huset är ,min dröm är med ett hus med en stor å fin trädgård får väl se om jag nån gång får den drömen i uppfyllelse:)å som alla skrib´ver en dröm kostar inget:)

Fenixmonas sa...

Så härligt fina hus, men mycket jobb, precis som du skriver...Jag har en gång bott i ett gammalt hus...Kramiz

Blockethuset sa...

Vackert hus..ibland är det härligt att bara åka runt och titta på gamla hus..men vi har funnit vårt drömhus. Drömmen blev sann när vi hittade vårt 1800-talshus.
Ha en bra dag!

Mycket annat & lite betong sa...

Något sådant skulle jag också kunna tänka mig! Men då skulle jag nog behöva ha någon som skrapar, målar och tvättar alla spröjsade fönster. Och en trädgårdsmästare.

Jag blev nyfiken på var du bor när du skriver Mälardalen. Det ser så fint ut med de gamla husen. Kan du inte berätta ungefär var det är! Jag lovar att inte komma och hälsa på!

Kram Agneta

Garzenhouse sa...

Så vackert!
Som en dröm tycker jag...så mycket finare än dagens nybyggen...förr lade man ner både själ och hjärta i det man gjorde, inte bara dussin kopior.
Trevlig helg,
Sussi

lavendia sa...

Jag har bott i ett sådant hus. Det var falurött 1½ plan med snedgarderober, gamla trägolv, hade varit tvåfamiljsbostad, skafferi, källarlucka i golvet och stor tomt med 25 fruktträd m.m.
Jag fällde många tårar, när vi flyttade.
Nu bor vi i ett plan och mer praktiskt. Men ändå!

Smörblomma sa...

Jag skulle också gärna ha en sekelskiftesgård med tillhörande trädgård.

Nett sa...

Så underbart att kunna bo sådär :)