Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!lördag 16 juni 2012

Trehundra klubben.....Eller Club300 som den heter idag, bildades 1984 av ett gäng fågelentusiaster med rariteter som specialité. För en tid sedan började mannen bredvid och jag räkna ihop hur många fågelarter vi sett. Det blev många.....
Vi närmade oss trehundrastrecket endast med de arter vi kom ihåg i minnet.

- När vi har fått ihop trehundra arter kan vi söka medlemsskap i trehundraklubben, sade mannen bredvid.
- Ja, men vi har säkert närmare trehundra arter om vi inventerar noga, trodde jag. De flesta kan vi ju verifiera med fotografier.

Nu var det inte riktigt som vi trodde. Vi har sett ca trehundra fågelarter i världen. Men för att få vara med i trehundraklubben måste man ha sett trehundra arter i Sverige. Då blev det genast mycket svårare, för att få ihop trehundra arter i Sverige måste man ha sett ganska många sällsynta fåglar.

Igår kunde jag lägga till en art på min Sverigelista. Vi hittade ugglan! Jag har sett ganska många ugglearter i Sverige men den här ska normalt sett inte finnas hos oss. Igår såg jag min första Lappuggla live! En helt fantastisk upplevelse! Lappugglan är inte särskilt skygg men svår att upptäcka. Vi sökte runt ett fält där mannen bredvid sett den tidigare. Jag hörde Näktergalen sjunga i ett snår en bit bort och tänkte att jag går väl dit och lyssnar i brist på ugglor. Då satt den bara där! I en björk alldeles framför mig........
Med stora gula ögon betraktade den mig ingående och jag tog fram min kikare och gjorde detsamma. Vilken fantastisk fågel! Wow!

Här är den! Visst är den fin?

När jag googlade på trehundraklubben så visade det sig att de slopat medlemskravet på 300 arter i Sverige. Nu är det fritt fram för vem som helst att bli medlem. Medlemskapet kostar däremot 300 kronor, fiffigt eller hur? Efter att ha checkat deras fågellista kom jag fram till att vi ( mannen bredvid och jag) har sett mellan 200-250 arter. Att vi inte är helt säkra beror på att lärkor och sångare är svåridentifierade.......
Men nu när det inte finns något krav på  300 sedda arter är det inte heller lika intressant att gå med.....

10 kommentarer:

ansepanse sa...

jag som alltid vela se en uggla live, nu är jag lite avis på dig
kramar

Gardenhouse sa...

Ugglor är mäktiga, jag såg en för ett tag sedan. Satt i bilen och körde, stannade då jag fick syn på den så det blev kö... Men många fick ju se den ;)
Kram Sussi

desperat hemmafru sa...

Häftigt! Då måste ni vara riktigt intresserade av fåglar må jag säga. Skrapa ihop era trehundra fågelarter i alla fall innan ni bjuder på medlemsavgiften. Klart ni ska gå med!

Annika sa...

Gud va häftigt!

Anonym sa...

En lappuggla har jag också sett. Det var i våras och mycket häftigt.

Fenixmonas sa...

Lyckliga du! Jag har aldrig sett någon uggla över huvudtaget! Kramiz

Ann-Mari sa...

Imponerande! Men synd att de ändrat 300 arter till 300 kronor! Själv känner jag igen mig i fälthandboken för ornitologer på Kokkoladialekt: det finns tre sorters fåglar; Småfågla, sjöfågla och krååka ;-)
http://garrpojka.net/arkiv/Kokkolaornitologer.pdf
Kram, Ann-Mari

Vicke sa...

jag undrar hur många jag kommer upp i??

lavendia sa...

Vilken fin mjuk bild. Vad roligt att ha sett en uggla.
Jag hade en gröngöling på altanen häromdagen, vilket jag tyckte var litet roligt.

MICKAN¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Det är ju fantastisk när man har kameran med sig också.