Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!söndag 4 november 2012

Om Sverige och årstider....


När jag var skolflicka var jag oerhört tacksam över att jag bodde i Sverige. Här fanns mat och det var fred. Vi läste mycket om svält och krig i skolan, att det fanns barn som svalt ihjäl.....
Då var jag glad att jag bodde i Sverige. I ett land med snö på vintern och sol på sommaren, ett land där man inte behövde gå hungrig.
För när man är barn är alla årstider spännande, man såg lika mycket fram emot vinterns första snö som årets första bad.
Vad som hände på vägen vet jag inte, men nu är jag inte lika förjust i den årstid som komma skall, även om den är vacker.
Men jag är fortfarande tacksam över att jag bor i ett land utan svält och krig. Ur det perspektivet är det lättare att uppskatta ett växlingsrikt klimat med utpräglade årstider.

A year in Sweden on PhotoPeachDet är något knas med länkningen från Photopeach, klicka på bildspelet så får ni musik till också!

8 kommentarer:

lavendia sa...

Vad vackert. Inte konstigt att man kan vara glad att man bor i ett så vackert land. Och naturens skiftningar är ju en av orsakerna till att det är vackert.

Yvonne sa...

Fin film du har gjort!Tankarna går till framtiden!! Är du tvilling? Svar:Jag förstod allt!! Och jag vet att ni hade härligt ihop!Kram!

soffie sa...

va fint du visar, ha en mysig ny vecka

Fenixmonas sa...

Måste ha lite mer tid på mig för att se ditt bildspel....Idag vaknade jag alltför sent. Kramiz

ansepanse sa...

jo men är det inte så, som barn tyckte man om alla årstiderna och väntade och såg fram emot men inte nu inte.... vintern skulle vi kunna hoppa över helt
Sv: jo, jag är nöjd med mitt IKEA-kök, jag tycker att det fungerar bra
kramar

messan sa...

Jättevackert! Är glad över våra fina årstider och precis som du är jag glad att jag bor i ett bra land.
Kram

Augusta sa...

Oj, det var verkligen vackert. Det blir lättare att uthärda vintern då man ser det genom kamraögat :)

I Norrbotten var det full vinter då vi åkte hem förra veckan. Så då jag kom tillbaka till Stockholm kändes det som jag kom till våren :)

Trevlig dag!

Nett sa...

Gillar heller inte det som skall komma, man kan ju inget annat säga än att årstiderna har förändrats med åren. Vintern förr är inte som vinter idag!