Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!onsdag 26 september 2012

Goda grannar....

Goda grannar och grannsämja börjar tyvärr bli allt ovanligare. Men den finns.....även om den är sällsynt. I en förort till Hamburg lever ett äldre par som har satsat mycket av sin tid och sina tillgångar på att hjälpa och uppmuntra andra. De har som många andra pensionärer idag starkt begränsad ekonomi och drygar ut pensionen med att bära ut tidningar på morgonen.
Paret har bott i samma hus sedan de gifte sig och sprider värme och stabilitet i området. Bland annat har de nycklar till alla sina grannars lägenheter för att se till blommor och post när de är borta.

För en tid sedan firade paret guldbröllop och då fick de en överraskning de inte hade väntat sig......
Alla grannarna i huset hade gjort en tårta i tre våningar av toalettpappersrullar och alla rullarna var fyllda med pengar.
Dessutom kom deras vänner med en stor kaffemaskin som även den var fylld med pengar. En av grannarna som är bilmekaniker håller liv i deras tjugoåriga Audi så att de ska komma till jobbet. Detta gör han på egen bekostnad....
Visst är det underbart? 

10 kommentarer:

mariaikos sa...

Vilken gullig historia .
Kram ♥

Monica sa...

Vilken underbar berättelse! Berör mig djupt i hjärteroten Tack snälla Ninja att du "bjöd" på denna.
Kram och vink från mig.

Nett sa...

Vilken underbar berättelse :)

soffie sa...

men å va fin historia så härligt för dem att få sån uppskattning:) kramen

Yvonne sa...

Det är nästan så att man inte tror det.Det är så man vill ha det :-) Kjell Han är ganska tålmodig av sig Och han tycker att det ser roligt ut när vi dansar.Kram!

Fenixmonas sa...

Ja, det är helt underbart att få höra sådant här,,,det stärker tron på människorna! Vänner är guld värt! Kramiz

Yvonne sa...

Godmorgon! Jooo jag kunde räkna ut det!Med verklig kärlek och omtänksamhet så kan man "vinna"många människor. Morgonkram!

MICKAN¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

DET kan man kalla goda grannar :D

desperat hemmafru sa...

Ja, det var en härlig berättelse. Nu ska jag göra i ordning det där brevet till lillsyrran som jag hade tänkt skicka. Hon behöver lite uppmuntran just nu. Tack för påminnelsen! :-)

lavendia sa...

Så gulligt. Man behöver höra sådana historier.

Undrar litet mer om knappar. Vad för form? Du har en egen ugn förstås?
De jag gjorde, gjorde jag för hand för de skulle vara i en grovt stickad kofta. Och de var i sådan där "barnlera" som går att bränna i vanlig ugn.