Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!söndag 30 september 2012

Äppelgardiner måste väl vara innovativt?

Jag tvättade vardagrumsfönstret igår och gardinerna åkte i tvättmaskinen. Egentligen skulle jag vilja ha ett par nya att växla med, men jag har inte hittat några passande.
- Hjälp mig att sätta upp mina nya äppelgardiner! uppmanade jag mannen bredvid.
-Äppelgardiner?????
Vi har ett gott Aroma äppelträd på tomten, men vad ska man göra av alla äpplen? På en blogg läste jag hur man torkar äpplen. Äpplena ska lufttorkas på snöre, gärna över element. Så praktiskt, tänkte jag och hängde upp dem på den tomma gardinstången i vardagsrummet.
Så nu har vi äppelgardiner, prydligt upphängda i tre bågar.

.....och inte hittade jag någon äppelbild, men här är i alla fall årets blomning

9 kommentarer:

Oljekritan sa...

Äppelgardiner måtte vara det allra vackraste man kan ha....doften och lusten att bita i dem...bara de inte är för sura..hihi..kram Karina

soffie sa...

mmmm vilken bild,å nu längtar jag till våren ,tänk om vi kunde hoppa över vintern å vi fick vår direkt efter hösten:)dina äppelgardiner tycker jag lät vackert..

Monica sa...

Så smart!!! Tänk vilken härlig doft som kommer att spridas i vardagsrummet. Du kunde inte hitta snyggare gardiner!
Kram kram

Gilla sa...

Det låter verkligen mysigt med äppelgardiner. Det skulle jag också kunna tänka mig om vi hade haft äpplen. De måste vi nämligen köpa.

Sv: Tack för tipset. I kväll blir det inte nåt prova av, men senare. Det låter vettigt med en testblogg. Jag har tydligen överskridit gränsen med min header, för jag kan bara få in en förminskad bild där.

Kram/Gilla

Livets vägar sa...

Vill se bild på "äppelgardinerna!" :)
Jag visste inte hur man gör.
Men visst kan man sen använda dessa torkade äpplen sen i musli?
Kram

Åsa! sa...

Äppelgardiner låter perfekt så här års!

Nett sa...

Låter hur vackert ut som helst, för att inte tala om höstligt :)

Gardenhouse sa...

Så smart fint och höstigt ni har det nu då :)
Koka äppelmos det är ju så gott!
Kram Sussi

lavendia sa...

Att göra äppelgardiner är nog det enda våra äpplen kan användas till i år. Det har jag inte tänkt på förut. Bra tips. Jag har inte heller några gardiner att byta med.