Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



onsdag 6 februari 2013

Nerja och Balcon de Europa

Nerja är en mysig liten stad öster om Malaga. Stadskärnan är genuint spansk och är berömt för Balcon de Europa, en utsiktsplats över Medelhavet och bergen.
Balcon de Europa löper ut från stadens torg och är byggd ovanpå en försvarsanläggning, känd som La Bateria, ett fort. Fortet förstördes av brittiska stridsfartyg 1812, ett par gamla rostiga kanoner vittnar om gamla tider.
 Balcon de Europa med utsikt över Medelhavet
 Utsikt över stranden, fiskebodar, båtar och bergen
Balcon de Europa, kantad av uteserveringar och restauranger
 En av alla mysiga gränder i Nerja
 Blommar gör det även i december både i trädgårdarna och på balkongerna
 Här nedan en elektrikers mardröm.....
 När man är i Nerja måste man bara gå ner på stranden och åtminstone doppa tårna i Medelhavet Det här året var det ca 18 grader i vattnet i december, helt klart badbart.


måndag 4 februari 2013

Kattliv...

På nästan alla ställen jag besökt finns det katter. Jag fotar dem gärna. Katter är riktiga livsnjutare. Hotellet där vi bodde hade en svartvit katt. Eftersom det var lågsäsong var det inte så gott om tillfällen för klapp och kli. Men han kom glatt springande så fort han såg oss för en stunds njutning. Katter tar vara på tillfällena eller skapar dem.
 En stunds njutning på taket till ett skjul utom räckhåll för turister, hundar och andra störande element.
 Gammalt och nytt på samma bild, en gammal fiskebod i förgrunden och ett nytt hotell i bakgrunden. Katterna visste var fisken serverades när fångsten inbärgats.
 Mätt och belåten....
Så här års var bänken vid stranden ledig och passade alldeles utmärkt att sova middag på.