Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



söndag 23 december 2012

Vet ni vad det här betyder?

Det betyder att solen skiner från en klarblå himmel, att jag har haft sovmorgon och att frukosten kan intagas på balkongen.
Oj, vad bortskämda vi har varit, strålande solsken så gott som varje dag. Utsikt över ett blått medelhav och så har vi gått omkring, eller inte gått omkring, i behagliga 20 grader.....
Vi fick ett kyligt mottagande när vi återvände igår, men det var ju väntat.....
Nu ska jag bara packa upp och skotta mig in och ut.

fredag 7 december 2012

Lite väl optimistiskt kanske....


Men att kunna sitta ute och äta är inte alltför långt bort. I alla fall inte för mig. Jag tar paddan under armen.........så lyfter vi.

onsdag 5 december 2012

Snökaos x 3!

Ett snöklätt fridfullt Gotland....

Hos oss har det varit allt annat än fridsamt. Idag har vi haft snökaos, milt utryckt. Det var besvärligt att ta bilen till jobbet på morgonen, men det gick. Under dagen snöade det så mycket att all trafik avstannade. Tunnelbanan upphörde att fungera, bussar ställdes in, taxi var nästan helt omöjligt att uppbringa. Pendeltåg och tåg var inställda.
Jag slutade en timme tidigare för att kunna skotta ut bilen innan det blev mörkt. Flera av mina kollegor blev strandsatta i väntan på bussar och tåg. Några pendlar ända till Eskilstuna. Undrar om de överhuvudtaget kom hem?
Plogbilarna hann inte med att ploga vägarna. Strandsatta bilar blockerade vägar och korsningar. Jag kom som tur var nästan ända hem med bilen, jag fick skotta mig fram de sista fem metrarna.
Då var jag den enda i grannskapet som tagit bilen på morgonen. 
När allt höstens regnande övergår i snö då blir det inte nådigt.......

söndag 2 december 2012

Gör en anteckning varje dag!

Det rådet fick jag i fredags av en av mina vänner, 87 år ung.
-Du förstår man glömmer, sade hon bekymrat. Men jag har haft en god vana sedan min ungdom och det är att föra dagboksanteckningar. Nu kan jag läsa dem och minnas alla roliga stunder jag varit med om.
Man tror att man ska komma ihåg allt spännande livet bjudit, men så är det inte.....
-Så för dagboksanteckningar! hon spände ögonen i mig. Ja, då har du något roligt att läsa när du blir gammal!

Jag har skrivit dagbok till och från men de anteckningarna finns inte kvar. Nu skriver jag här och det man skriver på internet försvinner aldrig, eller? Även om jag raderar min blogg så kanske spåren finns kvar......

Men för att komma ihåg vad jag gjort denna vecka så  skriver jag.......
Vi tog en sväng till Åland och blev bortskämda av goda vänner.

Vintern har också kommit. Tänk, att jag satt ute och åt för drygt två veckor sedan. En temperaturskillnad på 22 grader inom några dagar.......