Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



torsdag 30 juni 2011

Möt våren i........

....Paris? Eller varför inte i Riga? Vi gjorde en tur till Riga i maj och hälsade på goda vänner som bor där. Staden är väl värt ett besök och det är lätt att ta sig hit med Ryanair eller genom en kryssning. Riga har mer prägel av öst än exempelvis Tallin. På senare år har stadskärnan genomgått en förvandling och rustats upp rejält. Många stora butikskedjor har etablerat sig här, så att man i vissa bemärkelser kan tala om "London, Paris, Rom, Riga". Många kända butiker som man finner här har inte etablerat sig i Stockholm. Så visst kan man shoppa märkesvaror, men det är inte billigt. Turisterna rör sig i allmänhet runt den gamla stadskärnan och här kommer några bilder från ett Riga i vårskrud. 

Sedvänjan att låsa fast kärleken med ett hänglås och kasta nyckeln i vattnet är populär även i Riga.

Operahuset i Riga. Varför inte gå på opera när du är här? Öst har många duktiga artister att bjuda på och operor och baletter brukar hålla hög klass.

Blommande magnolia

Vårblommor...

Ett av de berömda husen i gamla stan.....

Men Riga har många sidor. Jag lovade min väninna att göra ett bildreportage från Rigas bakgator....det kommer snart.

onsdag 29 juni 2011

Hallå,hallå!

Jag är hemma nu. Har det vart nåt? Äntligen börjar jag få ordning på både blogg och dator så nu ska det väl börja fungera på den här sidan igen. Veckan har gått fort......vi har haft många besökare på utställningen. Fler än väntat, vi har också sålt bra vilket är roligt. Nu börjar man längta efter semester.....allt går på halvfart de här sista veckorna. Värme har vi också.......jätteskönt utom när man ska arbeta. Som tur är har det varit svalt i utställningslokalen och även i lokalerna på jobbet. Värre är det när man kommer hem......
Nu ska jag iväg och motionera Liza och mig själv. Det får bli sena ridturer när det är så här varmt. Men det är fler som är ute och rör på sig i skymningen. Förra gången mötte vi en stor älg, den blockerade hela stigen, blängde stint på oss och vägrade flytta på sig. Då fick vi ta en omväg och kom hem väldigt sent. Men det gör ju inte så mycket när det är så ljust och underbart ute.

onsdag 22 juni 2011

Bloggen lever sitt eget liv......

Det är dåligt med uppdateringar här. Det beror dels på en semestervecka, dels på att jag jobbat mer än heltid denna vecka men också på att den här bloggen och jag är ur fas med varandra.
Inlägg som jag postar försvinner ut i cyberrymden.....det går inte att kommentera på vissa bloggar. Inloggningsfunktionen har hakat upp sig så atr jag inte kan logga in/ eller ut.
Bilder går inte att ladda ner osv. och så här har det hållit på i över en månad nu. Det gör att man tappar lusten....
Förra veckan var det fullt upp med förberedelser inför konstvandringen i Hågelbyparken. Det var över 150 besökare första dagen och sedan har det rullat på trots att vädret har varit blandat.
Tavlorna har sålt så pass bra att vi går runt......det är ju kul. Inte minst för våra duktiga konstnärer.
Den här veckan känner jag mig lite dagen efter.....så det blir inte så mycket mer gjort än att jobba, rida och vila. Igår försökte jag mig på ett träningspass.....
Det gick på halvfart kan jag säga.......jag orkade bara med löpbandet och stepmaskinen sedan var jag slut.


Nu ser jag fram emot min "riktiga" semester.

måndag 20 juni 2011

Nationalpark i mörker.......

Det var ganska länge sedan jag besökte dalafjällen och det har hänt en del......både på gott och ont. Exploatering kallas det......
Vissa saker var bra, andra mindre bra.
Njupeskär, vattenfallet ni såg i bild, har fått riktiga stigar anlagda på båda sidor om fallet. Det var bra. Parkeringen har blivit större, ett naturum med guide finns tilllgängligt och det finns toaletter för besökarna. Det finns även en liten restaurang där man kan äta lunch och köpa förfriskningar.
Sist jag var där ledde en lång grusväg genom skogen fram till en återvändsplan där det fanns en liten handmålad skylt som det stod P på. När man klivit ur bilen fick man se sig omkring ordentligt för att finna en hemmasnickrad skylt som det stod " Till fallet" på. Skylten pekade ut en liten stig som ledde in i skogen.
Charmigt för all del........men som besökare trodde man sig vara väldigt nära världens ände. Särskilt som närmaste civiliserade by av någon döpts till  "Mörkret".
Men nu tillhör Njupeskär en av Sveriges nationalparker och man förväntar sig kanske lite mer än så....
Jag har alltid undrat vad utländska turister tänkte när de fann nämnda vändplan......tur att de inte förstod ortnamnets betydelse.
Så det var bra att det blivit mer exploaterat här.......jag menar är det en svensk nationalpark så ska man väl inte behöva tvivla på att man kommit rätt?


Skogsbäck i Njupeskär....

torsdag 16 juni 2011

Full rulle!

Hemma igen med rivstart!
Massor med extra jobb har det blivit denna vecka inför utställningen till helgen. Vi ska ha konstvandring i Hågelbyparken och alla som har möjlighet är naturligtvis välkomna. Vi håller öppet mellan kl. 10-17 bägge dagarna.
Från början var det tänkt som ett ganska stort projekt men eftersom vissa delar av parken inte var tillgängliga p.g.a andra evenemang så blir konstrundan något mindre.
Så här i efterhand var det rätt bra för vi har haft fullt upp med alla förberedelser ändå.
Tur att jag hade semester veckan innan......
Vi åkte lite norr över och en utförligare rapport kommer så småningom. Tills dess får ni nöja er med lite bilder från de platser vi besökte.
Här var vi.....

och här....

och här....

Allt hann vi med på tio dagar.......då gäller det att ligga i.

onsdag 1 juni 2011

Bloggblaj......stör endast den som låter sig störas.

Det går inte att kommentera från min blogg på vissa bloggar. Det verkar som om det särskilt är de bloggar som har ordverifiering som drabbats.
Jag vill bara meddela det om ni undrar.......det kanske är svårt att kommentera på min blogg också?
Jag har kontaktat bloggersupport men endast fått till svar att det är fler användare som drabbats av detta och att man arbetar med problemet.
Så det är bara att vänta.....
För min del är det nu semester!
.....Jag ska vila en stund, tvätta, städa och börja packa så smått. Jag har ingen aning om var vi hamnar......
I norrland har metrologerna lovat regn så vår norrlandsresa blir inställd ännu en gång. Förra året planerade vi också en försommartur till norrland för att fota blomsterängar. Även då var det dåligt väder norrut och vi hamnade på Mallorca. I år ska det åtminstone bli fint i södra sverige. Det blir kanske en sväng till Bohuslän, Halland eller Skåne.
Så lite strul med bloggen stör inte mig.
Bloggblaj stör endast den som låter sig störas och denna gång är det inte jag......jag drar från datorer, uppkopplingar, modem och annat som vi har hittat på att vi måste ha.


Nu ska jag njuta av vackra Halland?


Eller kanske en tur i min kajak i fantastiska Bohuslän?


Eller kanske en promenad på en grusväg i försommarfagra skåne?
Det spelar ingen roll var vi hamnar. När det är bra väder är Sverige fantastiskt nästan överallt.....