Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



lördag 30 april 2011

Luncher och fika.....

Nu när vi börjar få det grönt i trädgården har vi fått haft både lunch- och kaffegäster. Idag slog vi rekord på vår altan genom att vara 24 stycken på eftermiddagskaffe.
Egentligen hade vi planerat att vara ute vid mälaren men eftersom det började dugga så smått fick vår altan duga.
Den bjöd på både värme och utsikt över ett sprickfärdigt plommonträd.


Vår granne fotad i plommonträdet förra året, men då bodde han i holk. I år är det talgoxarna som tagit över holkarna.

torsdag 28 april 2011

Himlajorden....

Här händer det så mycket att jag inte hinner uppdatera.
Vips, har en hel vecka gått utan att en enda rad har blivit skriven. Ett av skälen är att jag är datorlös.
Det innebär att jag får vänta tills mannen bredvids dator är ledig.
Jag kommer att investera i en ny dator så småningom. Men tills dess får jag hålla till godo med denna.
Mitt bildarkiv ligger på en extern hårddisk och är inte tillgängligt för tillfället.
Men jag kan ju "låna" lite i mannen bredvids bildarkiv så länge......
Påskhelgen ägnades åt vårstädning i trädgården......all grönska tog en väldig fart när värmen kom så det gäller att hänga med i svängarna.
På jobbet har jag börjat sätta mig in i keramikens förunderliga värld. En dag gjorde vi kryddstickor att ha i trädgården. På stickorna trycker vi in namnen på kryddväxterna som  tex Basilika och Oregano.
När jag frågade en av arbetstagarna vad vi skulle trycka på stickorna svarade hon;
-Himlajord.
Jag tyckte det var fint, för vem vill inte ha lite himlajord i trädgården? Så nu har vi gjort kryddstickor med himlajord på och en utav dem kommer att hamna i min rabatt.

fredag 22 april 2011

Nya grannar!





Idag har jag tomtat runt. Med det menas att jag inte har kommit en meter utanför tomten på hela dagen och den är inte särskilt stor. Ändå har jag träningsvärk! Oj, vad många oupptäckta muskelgrupper det finns.
Inte ens jag trodde att jag hade så många muskler......otränade förstås, vad trodde ni? Och väl dolda under ett lager fett.
Idag har rosor beskurits, gödsel och plantjord placerats i  rabatter, det har rensats, vattnats, grävts rabattkanter och jag vet inte vad......
Mannen bredvid skulle byta ut ett par ruttna brädor på taket till vår trapp.......men då visade det sig att blåmesen flyttat in där. Brädorna har två hål, en blev ingång och den andra får väl tjäna som ventilation.
Det kan nog behövas för de bor alldeles under svart plåt och takpapp.
Så vi får leva med ett tak på sista versen ett tag till.......man får väl bära hjälm när man ska in och ut kan jag tänka.
Söta är de i alla fall våra nya grannar!



Vår nya granne, mossan hittar den i vår gräsmatta!

torsdag 21 april 2011

Om kycklingar.....





Kyckling som arbetar som fotomodell.....

En vår skickade jag efter kycklingar från skåne. Mannen bredvid skulle fota dem. Jag ringde en kycklinguppfödare i skåne och han skickade en låda kycklingar till oss per tåg. Det pipande paketet väckte uppståndelse bland postens personal på centralstationen. Jag var tvungen att öppna paketet så att de kunde få titta. I lådan låg tio kycklingar och två ankungar och tryckte...
Det är nog inget vidare att vara nykläckt och stoppas ner i en mörk låda för flera timmars transport till Stockholm. De undrade nog vilken värld de kommit till....
Väl hemma hos oss acklimatiserade de sig väl. De blev till exempel experter på att jaga myror på hallgolvet.
Grannarnas barn kom ständigt och ringde på för att få gosa med dem. Vår tama duva tog sig gärna ett bad med ankungarna. Ja, vi  hade en riktig idyll hemma hos oss i tio dagar. Sedan växte hönsfjädrarna ut på kycklingarna och deras tid som fotomodeller var slut.
De fick fortsätta sitt liv på landet hos min syster som byggde ett hönshus åt dem. Hos henne grundlades ett intresse för höns som fortfarande håller i sig.
.
Ankungarna på vår gräsmatta......

onsdag 20 april 2011

Liten insats ger stor utdelning.....

Det låter väl bra. Alla vill ha ut så mycket som möjligt med minsta möjliga arbetsinsats. För det mesta är det inte så. Men när det gäller trädgårdsarbete får man igen arbetsinsatsen med ränta.
Blommor och rabatter är så tacksamma för lite rensning och gödsling. Jag är ingen trädgårdsfreak, långt därifrån......men det finns växter som är så tacksamma även för min lilla arbetsinsats.
De växer och blommar medan jag bara ser på.....i min trädgårdsfåtölj sörplande en kopp kaffe.
Någon har sagt att bönder är de lyckligaste människorna.......och jag tror att det är nästan sant.

A dream of a swedish summerhouse on PhotoPeach



Det finns en liten "skapa eget paradis gen" hos de flesta människor.

tisdag 19 april 2011

Om tusen år......

Kära dagbok. Vad vill världen veta om mitt intressanta liv idag? Förmodligen ingenting......
Jag har fått några att skratta......det är bra. Vi skrattar alldeles för lite. Någon sade att jag var på bushumör....lite lagom tokig och respektlös.
Ibland måste man få vara det......det underlättar. Att inte ta sig själv på för stort allvar och inte vara för högtidlig.
För när allt kommer omkring, vad gör det om tusen år?
Det mesta vi gör idag kommer inte att ha betydelse om tusen år......men om det finns något som kommer att ha betydelse då, se då till att göra det nu.

måndag 18 april 2011

Livet just nu.......

Är ganska bra. Jag har fått ordning på en hel del saker. Eftersom min energi börjar återvända så är jag säker på att jag har gjort rätt prioriteringar.
I helgen hann jag massor.........både inom och utomhus.
Halva min garderob åkte till Lettland.......därför var jag "tvungen" att inhandla lite nytt ( tyvärr två storlekar större).
Men så är det när kvinnor mognar. Det är bara att gilla läget och inse att man kan vara snygg i ett par storlekar större också. Och mannen bredvid får mer kvinna för pengarna (fniss).
Nya jobbet är kul. Idag har jag lärt mig hur man dekorerar, glaserar och packar en ugn. I morgon ska vi till Strängnäs och handla lera samt äta en god lunch på kollegans brors restaurang som ligger där.
Dessutom får jag betalt.......
Aj, aj, aj vad bortskämt det känns!


Det var svårt att hitta en bild som illustrerar bortskämd. Men när jag får vara tillsammans med hästar på en vacker plats i den svenska sommaren så känner jag mig oerhört bortskämd......

lördag 16 april 2011

Om äpplen....




Frukt! Frukt! Det var mannen bredvids högsta önskan under gårdagen. Det är hans tur att inta sängläge.....snörvel, harkel, hosta och 39 graders feber.
Det fanns inget som överhuvudtaget liknade frukt hemma så jag fick ta mig en sväng till fruktdisken och köpa hem......
Nu har vi kilovis med äpplen, bananer och päron prydligt upplagda i en skål. Men just nu orkar mannen bredvid inte ens gnaga på ett äpple.
Royal Gala, har varit mitt favoritäpple i vinter. När jag tvättade av dem kom jag att tänka på mitt första möte med Argentinska äpplen. Det var långt innan de importerades till Sverige. Min morfars bror arbetade som timmerman på ett stort lastfartyg som hette m/s Silvergate. Med detta lastfartyg seglade han jorden runt. Det var nog inte många hamnar som han inte gästat. Med alla dessa hamnar och människomöten följde förstås ett antal historier som inte lämpade sig för ett par flicköron. Eftersom min morfars bror aldrig fick några egna barn så brukade han tänka på mig och min syster på sina resor. Han snickrade möbler till oss, pallar, bord och stolar. En gång när han låg i hamn i Stockholm så hade han med sig en hel låda full med äpplen. De var från Argentina. De var stora, friska och söta. Jag tror aldrig att jag ätit så goda äpplen varken förr eller senare.




torsdag 14 april 2011

Helgfunderingar.....

Det här med att ha helg på en torsdag är fint. Jag blir lika överraskad varje torsdag, att det faktiskt är fredag för mig. Veckan blir kort, lyxigt kort. Jag har ett önskeschema....
Jag arbetar med sådant jag tycker är roligt och har en mycket trevlig kollega. Det är lyx.....
Men lyx brukar inte vara för evigt.......därför gäller det att vara tacksam och njuta av det man har när man har det.
I morgon är det min egen fredag som jag fyller med vad jag vill och det har jag redan gjort!
Tid är värdefullt. Att "ha egen tid" är ett populärt uttryck. Liv är tid. Tiden är dyrbar. Ett människoliv är i bästa fall 28000 dagar. Hur många av de dagarna är dina egna? Dagar som du fyller med det som är viktigt för dig?

onsdag 13 april 2011

Trötter.....

Nu är jag trötter i mina fötter. Och i huvudet också. Denna april har varit benen varit fulla med spring och jag kommer nog att springa runt lite till för april är inte slut än. Jag skulle vilja göra som elefanten, lägga mig i SPA:t och skaffa två personliga assistenter som masserar mig med kokosnötsskal.
Eller kanske hellre smörjer in mig med kokosnötsolja?
Tänk om man vore en indisk elefant som fick bada i 28 gradigt vatten? Enda likheten mellan mig och elefanten just nu är möjligtvis den runda magen.

tisdag 12 april 2011

Nygammalt....

Nygammalt jobb har jag börjat på idag. Jag har utökat mitt samarbete med en av mina kollegor som är keramiker. Nu blir det konst och keramik för hela slanten. Idag har jag fått lära mig hur man formgjuter.

måndag 11 april 2011

Inte utan ett visst vemod.....


........sade jag adjö till mitt arbete i parken. Det kändes lite extra sorgligt pga det vackra vädret......
Idag började utomhussäsongen på riktigt. Alla parkbänkar stod prydligt uppradade utanför vår barack för att oljas. Det var bänkoljning vi började med när jag tog över gruppen för fyra år sedan. Cirkeln är sluten. Men idag bröt jag mig ur den och går vidare i livet......


Sommarparken.......en härlig arbetsmiljö!

söndag 10 april 2011

Äntligen eller vad ska man säga?


Idag har jag sett de första blåsipporna! Blått, blått och mera blått....
Jag har hört den första bofinken sjunga, jag har sett den första sädesärlan stolt vippa på sin stjärt. Tussilagon blommar i dikesrenarna och jag har plockat en bukett gula solar till mamma. Det var väldigt länge sedan jag gjorde det sist......
Men den här helgen blev hon förärad en tussilagobukett. Naturen bjuder på så många härliga vårtecken. Här i staden får man nöja sig med att sopbilen kommer och sopar gatorna och gångvägarna från grus så att lågskosäsongen kan börja.
 I torsdags kväll packade jag bilen efter jobbet och tillbringade helgen hos mina föräldrar. Riktigt ompysslad har jag blivit.
Pappa har väckt mig och mamma har serverat frukost.......precis som när jag gick i skolan.

söndag 3 april 2011

Sköna hem.....

Sådana finns.......
Inte bara i en tidskrift. Igår klev jag rätt in i ett skönt hem. Det skulle passa som inspiration i vilken  inredningstidning som helst. Här var allt genomtänkt......alla blomkrukor, hyllorna med utvalda ting på, ljusstakarna som matchade skåp och möblemang. Tapeterna framhävde sofforna, tavelramarna, plädarna, gardinerna, mattorna och prydnadsföremålen. Till och med trösklarna hade handmålats med schabloner.
Hela hemmet var genomtänkt in i minsta detalj.
Så även dukningen.....servietter, porslin och tabletter gick i skirt ljusblått och stod sig fint mot de vaniljgula väggarna i matsalen. Matsalsmöblerna var i Carl Larssonstil köpta på secondhand och varsamt renoverade.
Hela hemmet var inrett i sekelskiftesromantik, vilket passar ett hus från nittonhundratalets början.
Ett hus med själ......
Vem önskar sig inte ett sådant.......
Men det är inte alla förunnat......
Nåväl, en skön säng har jag i alla fall! Och lägger jag mig på den så får den själ också.....

En skön säng, det borde vara alla förunnat!

fredag 1 april 2011

Fyra timmar, lunch och specialguidning!

Vilken härlig dag! Och den är inte slut ännu!
Vi har haft riktigt aprilväder med blåst, rusk och regnblask men det kunde inte hindra oss idag. Jag och en väninna var ute i fyra timmar. Vi pausade på en lunchrestaurang i stil med något mittemellan tysk bierstube och svensk fjällstuga. Där är det alltid proppfullt med folk för maten är både god och vällagad......
Vi tog kalvfärsbiffar med stuvad potatis. Efter det var vi proppmätta så vi beslöt att vara ute ett par timmar till......
Dagen avslutades med några inköp. Ett besök på min väninnas gamla jobb ledde till en specialguidníng bland vinhyllorna.
Det resulterade i några flaskor vin. Det optimala måste ju vara att hitta det bästa vinet i varje prisklass?
Jag gillar kraftiga smakrika viner med lång eftersmak. Med hjälp av min väninna och hennes kollegor kom min vinkasse att innehålla dessa viner......pris mellan 56 och 89 kronor.
Dao Casal Mor från Portugal, Eaglehawk från Australien, Quartetto från Portugal, Bianchi från Italien, Chakana från Argentina och Passitivo från Italien.
Till kvällens köttbít rekommenderades Chakana...

En vingård på väg till Montalcino berömt för sina brunelloviner.

Längst ner på vinrankorna hänger klasarna som ska bli de berömda brunellovinerna.

Vi provar vin på en vingård i Val d´Orcia. Här köpte vi ett mycket bra rossovin. Huset var från 1500-talet och familjen hade bott här i generationer.

Vinklasar som växer i nobileområdet.

En vinguidning på systemet i all ära men visst är det mycket trevligare att kunna handla vin på detta sätt?