Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



lördag 31 juli 2010

Sängar på nätet?

Nu har jag beställt sängar på nätet. Det går väl bra så länge man inte behöver sova på nätet....
Jag passar på att skriva ett litet inlägg nu när jag ändå är uppkopplad.
Att handla över nätet är praktiskt i övärlden förutsatt att den mobila uppkopplingen fungerar, vilket inte alltid är fallet här.
För att få ut sängarna till ön måste vi emellertid ta till det traditionella viset.....i det här fallet båt och bil.
Vår lilla bod är nymålad och fin.....vi har rivit väggar, skarvat vid golv och tak, samt målat dessa vita. Jag har knåpat med gardiner......
Nu är det bara inredningen kvar. En lämplig byrå ska anskaffas så småningom samt ny belysning. Snart kan hela släkten sova gott på ön.
Jag är alldeles för snabb med att komma igång så några "före" bilder har inte tagits. Lite "efter" bilder ska jag väl kunna ta i alla fall.

måndag 26 juli 2010

Ut i sommarsverige igen.....

Lite ostadigare......så badplatsen kanske ser ut så här när vi anländer? Men vad gör väl det när vi har sjöbodsrenovering på gång!

söndag 25 juli 2010

Åter till brottsplatsen!


Ninja återvänder till brottsplatsen.....
För några år sedan utförde jag ett par dekorationsmålningar i två trapphus. Eftersom den nuvarande ägaren har andra planer för fastigheten, tänkte jag att det var bäst att ta några bilder ifall de kommer att gå i graven.

I det ena trapphuset har jag gjort ett fågelberg, jag blev inspirerad av sillgrisslorna på Stora Karlsö.
Nedan följer några detaljer ur "konstverket" eller vad jag nu ska kalla det?


Till det andra trapphuset hämtade jag inspiration från en skånegård.


När jag gjorde dekorationsmålningen låg det ett restaurangkök i ena änden av trapphuset. Jag kunde inte låta bli att skoja med personalen genom att måla dit en mus som just varit och stulit en bit ost i köket.....
Den blev uppskattad och jag tror inte hälsomyndigheterna upptäckt den än.....

lördag 24 juli 2010

Vart tog han vägen?

För femton år sedan var vi ett gäng som träffades och hade mycket roligt ihop. Vi reste även en del....och det blev mycket skratt och galna upptåg. Men vi fick nya uppgifter i livet och flyttade åt olika håll. De flesta i gänget vet jag var de håller hus även om vi inte har lika regelbunden kontakt längre. Men en kille bara "försvann". Hans uppdrag på orten tog slut och på omvägar fick jag höra att han flyttat tillbaka hem. Sedan dess har jag inte sett ett spår av honom. Dröm om min förvåning när jag fick syn på honom idag! Han hade gift sig och fått tonårsbarn! Ja, det var förstås hans frus barn men ändå....
Vi hann inte prata så länge för de var på väg.....men en stor bamsekram blev det i alla fall!
Gott att se att han har det bra!

fredag 23 juli 2010

Vänner.....är som rosor?

Det går inte att få för många av dem......det finns alltid plats för fler eller hur? Och inte konkurrerar vänner med varandra utan vänskap snarare berikar. Upplevelser, glädjeämnen, erfarenheter och tankar delas.....
Idag träffade jag några vänner som jag inte sett på länge......så trevligt vi hade!

Inlägget som försvann....

Jo, det var ett inlägg som försvann.......men det handlade egentligen bara om att man ena stunden kan ta ett uppfriskande dopp i tjugogradigt vatten för att nästa stund vara tillbaka i staden för att göra rätt för sig dvs betala räkningar. Ber om ursäkt för raderade kommentarer....men jag hade mina skäl denna gång.

måndag 19 juli 2010

En rosa dator i sommarnatten.....

Romantiskt eller hur?
Jag glömde min laptop hemma.......men det var rätt skönt.....ikväll har jag lyckats "ragga" upp min svågers barnbarns rosa laptop. Det går att skriva på den med. Eget modem har hon också........en annan är hopplöst "lost" när det gäller detta media. Men mitt raggningsknep fungerade i alla fall.....
Nu sitter jag på verandan till syrsornas musik som är konkurrensutsatt av en plingande ukulele.....havet är spegelblankt......den blå timmen har inträtt och suddat ut gränsen mellan himmel och hav.
Vattentemperturen är dryga tjugo och tjänar som avsvalkare när vi blir för upphettade av våra renoveringsprojekt.

Och vad ska jag illustrera det med på en lånad dator? Två vackra indiska kvinnor? Bilden är i alla fall tagen av mig och lufttemperaturen ungefär densamma......Kerala eller svensk skärgårdsommar? Sol, vind och vatten.......

lördag 10 juli 2010

Idag stängde butiken......

Årets bästa dag? I alla fall en av dem......känslan när jag låste dörren och satte på hänglåset till vårt snickeri denna varma fredag var underbar. Nu ska jag öppna grinden till den svenska sommaren och bara njuuuuta.....
Jag har tid framför mig......oplanerad men ändå egen........utan innehåll men jag får fylla den......tiden jag har framför mig är min tid.

torsdag 8 juli 2010

Nu är det snart semester och tur är väl det!



Känner också för att krypa ut genom nätet.....

Fascination för skorstenar?

Jag har kommit på mig själv med att jag gärna fotar skorstenar. Varför vet jag inte? Kanske för att de har så  vacker design. På många ställen ser de rätt lika ut också som de här två......den översta från Gotland och den nedersta från Mallorca. Bägge två gjorda för väderförhållanden på utsatta öar i havet. Rätt märkligt att man på så skilda platser kommit fram till att det här är den ultimata designen.

onsdag 7 juli 2010

Pablo Kalazzo?

Ja, så hette han i en av "mina" konstnärers mun. Och varför inte, Picasso eller Kalazzo vad gör det? Idag besökte vi Picassoutställningen i Mariefred.
Det var så spännande at ta med sig konstnärsgruppens deltagare på utställning. Nu har vi målat i tre terminer och haft två egna utställningar. En på ett galleri inne i Stockholm och en på HSB:s konstförening.
 Idag var det dags för gruppen att besöka sin första utställning. Vi började storstilat med Pablo Picasso!
Alla var förväntansfulla och intresserade. De betraktade nogrannt alla Picassos grafiska verk och hade synpunkter.....
Höjdpunkten var en film som visades. Vi fick se Picasso måla på en glasskiva......hur han med ett enda penseldrag skapade föreställande figurer. Det var spännande!
-Han är ju lika darrhänt som jag! konstaterade en deltagare.
-Vad fint det var här i Mariefred sade en annan. Hit kan vi åka i morgon igen!

Några av konstnärsgruppens alster:

SÅLD!

SÅLD!

SÅLD!
  

tisdag 6 juli 2010

lördag 3 juli 2010

Min egen dag! En önskedag!

Är inte alla dagar i livet ens egna? Jo, naturligtvis är det så. Men det är inte alla dagar man får planera alldeles själv utan att behöva ta hänsyn till någon eller något.
Bara att få sova hur länge man vill, bestämma när och vad man ska äta, vad man vill göra och vad man vill låta bli!
Jag är för det mesta nöjdast om jag kan förena nytta med nöje. Så jag laddade alla hushållsmaskiner huset äger och gjorde mig själv i ordning under tiden. Eftersom det närmade sig lunch när jag var klar så bestämde jag att den skulle avnjutas i trädgården först.

Jag hade på känn att det skulle vara rea i min favoritbutik och tänkte att om jag tog bilen till köpcentret där butiken ligger så skulle jag inte behöva åka tunnelbana så länge för att komma in till stan. Jag är nämligen inte så förtjust i att åka tunnelbana. Det är dålig luft i tunnelbanan och jag blir så dåsig av det. På önskelistan stod en sommarjacka och det hittade jag i violett. Sedan blev det ett par byxor och ett par toppar på köpet.....

Jag hoppade av i Gamla stan. När turisterna trängs på Västerlånggatan väljer jag gärna lugnet på parallellgatan Prästgatan. Där finns det många vackra motiv att fota.....

Västerlånggtan är inte som förr. Förr fanns det hattaffärer med lustiga hattar, kappaffärer, konst och gallerier. Nu är det mest krimskrams.......men några gamla godingar har överlevt i alla fall som Gustav Mellbings damunderklädesaffär.

Jag vandrade fram till Jerntorget och hade inte tänkt att äta något men när det lockades med hemgjord italiensk glass så kunde jag inte motstå frestelsen. Jag måste bara prova och se om den var lika god som i Rom. Men det var den inte.....
Pistageglassen i Rom var himmelsk, på Jerntorget nådde den inte ovanför jordytan.


Att springa in och ut ur gallerierna på Österlånggatan var en annan av dagens höjdpunkter. Svärfar ringde på morgonen och tipsade om en utställning av fågelmålaren Lars Jonsson och fågelfotografen Brutus Östling på kulturhuset så jag begav mig av i riktning mot kulturhuset.

På en av blomkrukorna på Drottninggatan hade någon klistrat dit den här upplysningen.
Det ligger väl något i det....samtidigt som det är skönt att vi inte idkar byteshandel längre.

När jag kom fram till Kulturhuset hade utställningen stängt för dagen. Men jag kikade in genom rutorna så gott jag kunde och konstaterade att den verkligen är sevärd. Dessutom är det gratis entré vilket det inte var när jag såg Lars Jonssons målningar på Valdemarsudde. Så det är ett tips....gå och se utställningen och njut av fantastiska akvareller. Utställningen håller på till den 22 augusti. Själv släntrade jag ner till Designtorget som ligger under kulturhuset. Där hittade jag de här smarta besticken.....de ska få hänga med i semesterpackningen i år!
Så var min önskedag till ända.......

Dagens första höjdpunkt är avklarad....

För ett antal år sedan var jag i Skagen med jobbet. Mitt inne i det lilla samhället låg ett litet café, ett rosencafé. Varje bord var omgärdat av rosor i alla färger och dofter. Det fanns rabattrosor, buskrosor och klängrosor. Vi avnjöt vårt kaffe med bakverk behagligt avskärmade från övriga gäster. En sådan plats att njuta kaffet på ville jag ha.....
Så jag började systematiskt plantera rosor runt vår uteplats. Nu påminner den rätt mycket om det där caféet i Skagen. För mig är morgonkaffet en av dagens höjdpunkter.......för kaffe smakar allra bäst på morgonen. Får man sedan avnjuta det på någon behagfull plats är det nästan fulländat.

fredag 2 juli 2010

Ta mig till havet......

I morgon ska det bli rekordvarmt i Stockholm. Jag funderar över hur jag ska spendera min tid.....
Naturligtvis blir det sovmorgon........
Men sedan?
Ska jag ta en dusch, fixa håret, ta på mig något somrigt och ta mig in till den stora staden? Ta en sväng på söder, ta färjan över till Djurgården, luncha på någon utomhusrestaurang, se på folk, ta en glass och vara turist i min egen stad?
En sak är säker nära vattnet vill jag vara.......


torsdag 1 juli 2010

Närvarande men ändå inte......

Vad är väl ett Gotlandsbesök utan raukar? Eller en solnedgång på Fårö? Färjan tillbaka slutar sina ordinarie turer redan klockan nio.......men det går bra att få en extra tur och vi var inte ensamma. Det var många som ville njuta av solnedgången.
Här hemma funderar jag över om det är åska eller baciller som gör att jag känner mig "småseg". På jobbet tyckte de att jag lät förkyld......men jag känner mig inte riktigt sjuk heller. Kan man få kalla sig "mellanseg"? Jag släpar mig runt och utför mitt "liv" i bomullslik ultrarapid. Närvarande men ändå inte.....
Mentalt är jag tydligen på Fårö........