Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



fredag 30 april 2010

Festar loss!

Jag har sett de första gullvivorna!

Mannen bredvid åkte till landet för att rusta båten. Själv är jag för krasslig för att sätta mig på en skärgårdsö i helgen. Jag köpte en flaska rött att festa loss på........lugn den ska räcka ett par dagar. Skruvkork är bra ibland. Så nu ska jag hälla upp ett glas åt mig och mina baciller och sedan ska vi bädda ner oss i soffan.

Fattig men fin!


Även en sjukling måste uträtta ärenden. Först till vårdcentralen för att ta prover, sedan till affären för att inhandla frukt och grönt. Frissan hade en tid ledig så jag satte mig där när jag ändå passerade, tänkte att jag skulle orka med att bli ompysslad nu när penicillinet gör att jag inte smittar längre.
Sjuhundra kostade det att få bort Plupplooken och förvandla mig till en proper kvinna i sina bästa år. Alla ljusa slingor försvann och nu är jag åter brunett. Undrar vad frissan sagt om jag bett henne färga håret blått?

Jag måste iväg en vända med deklarationen också men sedan är det slut på dagens måsten.......jag har fortfarande lite småfeber när jag rört på mig :(

torsdag 29 april 2010

Om att ta det lugnt......

Jag tog en liten promenad och såg att vitsipporna är på gång...

Vår "ansträngda" sjöutsikt är snart ett minne blott för det har blivit grönt på bara ett par dagar

Hemma "bråkade" jag med girafferna,  men de var så jobbiga att jag tröttnade på dem och målade något helt annat i stället.

Så gick även den dagen och sällade sig till alla andra dagar......

Ny dag och jag njuter.....


....av att kroppen får vakna när den vill. Varför inte börja dagen med kaffe och blåsippor?






onsdag 28 april 2010

Vilken seriefigur liknar du?

Jag liknar Plupp tydligen.....visserligen gillar jag blått men?

Nu har många av mina bloggvänner gjort sig vårfina i håret. Dock inte jag........tror för övrigt att frissan uppskattar om jag håller mig undan ett tag till  :). Min frisyr liknar enligt egen utsago Ronja Rövardotters, dvs vild och vacker! Mycket hår i risbuskelook......rena kamouflagefrillan. Därför trodde jag att min "lookalike" hette Ronja. Men mannen bredvid hävdar att jag liknar Plupp. Ett fjälltroll som gillar djur och natur. Okej då, vissa likheter med frisyren föreligger väl och just nu är jag rätt så röd om näsan. Men blått hår???? Visserligen gillar jag blått men.......
Vilken seriefigur liknar du?????

Flyttade ut....



Ateljén fick flytta ut i solen en stund till penséerna och ormögonen som just slagit ut. Det är svårt att måla......det märks att det var längesedan. Jag handleder i måleri flera timmar i veckan men på något sätt är det lättare att lösa andras problem än sina egna....

Så här såg det ut igår och nu gör det inte det längre.....

Jag vet inte vad jag ska tycka om det nya bilduppladdningssystemet här på blogger. Nu tar det mycket längre tid, men man vänjer sig säkert. Fördelen med det nya systemet är att de bilder man har laddat upp tidigare på Picasa och i bloggen blir lättillgängligare. Men att ladda upp från den egna datorn är lite omständigare.

tisdag 27 april 2010

Niger och säger att nu är det vår!


Jag gav mig ut på blåsippssafari. Backarnas sydsluttningar är klädda i blått just nu. Men de är svårfotade de där "rackarna". Här är i alla fall ett försök......

Fördelen, det finns nästan alltid en fördel......

Jag skriver nästan alltid eftersom jag vet att det finns situationer människan kan hamna i utan några som helst fördelar. Lyckligtvis är det sällan vi i västvärlden hamnar i dem......
Att se fördelen, att hitta den, är en gåva som gör det lättare att leva.........ibland är fördelen att man kan lära sig något, bli mer empatisk och förstå andra......

Min fördel just nu är mycket banalare än så.........jag får sovmorgon hela veckan! Jag älskar att få sova så länge kroppen vill......idag vaknade jag klockan nio. Härligt! Mannen bredvid serverar alltid kaffe på sängen om han kan......det uppskattar jag också!

Att vara sjuk kan ha sina fördelar!

måndag 26 april 2010

Vilar ett tag till......

Vilar......

Äntligen en läkare som lyssnar! Nya prover visade att virusen städat upp så pass bra i min kropp att det var fritt fram för en hord bakterier att flytta in. Så nu har jag fått en veckas sjukskrivning till och penicillin.  Det väl sätta fart på kärringa :)
Var man kan träffa både knepiga och trevliga läkare är på vår eminenta vårdcentral i förorten. Tyvärr får man inte välja vilken läkare man vill ha, utan blir tilldelad en. Vill man sedan byta är det årslånga köer..... 

Feber, då är man inte sjuk!

De här nya A-kassereglerna blir man inte klok på. Jag hostar fortfarande, känner mig som en urlakad böckling och har feber som kommer och går. När jag var hos läkaren hade jag ingen bakterieinfektion, sänkan var normal och febern var "bara" 38 grader.
Läkaren konstaterade att det var en virusinfektion och att feber på 38 grader och nedåt inte är feber. Alltså är jag inte sjuk????? Jag trodde 37 grader var normaltemp men nu har man tydligen höjt den till 38 grader???? Alltså får jag inte vara sjukskriven längre........jag ska i alla fall göra ett försök till med en annan läkare. Annars får jag släpa mig till jobbet i morgon.

Lutar fortfarande....

söndag 25 april 2010

Nu ska vintern städas ut!

Önskar jag hade en så här vacker trapp...

Garagerensning, buskklipping, krattning och ansning av rabatter och nu hör jag dammsugaren väsnas på altanen. Det mesta sköts av mannen bredvid, jag kan hosta takten åt honom i bästa fall. Min insats består endast av att peta ner penseérna i en kruka för att pryda trappen med. Blommor på trappen i april är nog rekord för mig.......men nu står de där välkomnande!

lördag 24 april 2010

Kärleken är på gång.......

Det är väl ett vårtecken om något. Några km från vårt hem har man återskapat en våtmark. Det moderna jordbrukets alla utdikningar har gjort att sådana naturliga våtmarker försvunnit och med det djurlivet. Nu har man insett betydelsen av dessa platser och återskapat en del av dem. I "vår" pöl trivs den blå grodan........för ett par dagar såg det ut så här!

Så här blå är hanen i lekdräkt, sedan blir han brun igen.

fredag 23 april 2010

Nu har "tanten" kommit igång :)

Välkomna till min köksateljé.......här pågår en process! Igår överst och idag nederst samt kassen med gamla färger på golvet.

Vänder på dygnet.....

Lugn och ro?

Gick och lade mig strax efter 12 och klev upp halv 11.......vad är det för dygnsrytm? Problemet är att jag sällan hinner i säng mycket tidigare när jag jobbar.
 Men vad skönt det är att få sova när man behöver det!
Tror faktiskt en och annan rynka försvann också.......sömn är rena hälsokuren. Men en bristvara i det moderna samhället. Hur mycket lättare är det inte att gå och lägga sig på kvällarna om man besöker en stuga utan moderniteter som el. Man tänder en brasa, kurar skymning och blir naturligt trött efter en stund.........

torsdag 22 april 2010

Ute och inne......


Febern har släppt......hostan har jag fått behålla.......köket är ateljé........ute är det vinter......inne är det färg..........uterummet har tömts........ innekajaken som stod där for till Luleå med ny ägare

Mycket blått! Eller Toscana in my dreams......

Jag har en hel kasse med gamla akrylfärger som är på sista versen! Färg är färskvara. För min del ska det till en semester eller sjukskrivning för att det ska bli målarro i kroppen. Sist jag var sjukskriven var för två år sedan. Så det blir inte så ofta den kassen släpas fram. Det fanns mycket blått kvar!


Inte klar, men ni får tjuvtitta :)

onsdag 21 april 2010

Hittade mitt staffli!

Så nu håller jag på och målar om en gammal tavla till något Val`d Orcia-likt i min fantasi. För det var ju det jag hade tänkt göra idag ......
Spana in färgerna......nu är bildkvalitén inte den bästa på den här videon men man förstår varför det här är ett av världens mest avporträtterade landskap eller hur?

Morgon i dur eller moll?

Vaknar pigg och utvilad i rena lakan. Fåglarna sjunger utanför fönstret.......nya dofter! Efter en dusch sätter jag på mig något bekvämt och släntrar in i matsalen för att inta frukost.
Frukostbuffé! Första dagen inspekteras alla läckerheter som finns uppdukade, färskt bröd, ostar, minimozzarellas, färska oliver, coctailtomater och skinkor i alla de former. Var ska jag börja?

En annan verklighet.......vaknade....mannen bredvid gav mig kaffe på sängen, efter kaffet släntrade jag iväg i riktning mot kylskåpet, där hittade jag ett äpple att knapra på, tittade ut genom fönstret, snöblask!

tisdag 20 april 2010

Vi blir hemma....

Det känns minst sagt snopet. Vi funderade först på att ta bilen för vi hade verkligen ställt in oss på att möta Toscana i vårskrud. Men som Monica som just trasslat sig hem från Berlin påpekar, hela Europa är i kaos just nu! Alla strandsatta flygresenärer måste på något sätt ta sig hem landvägen.....
Man kan bara föreställa sig hur svårt det måste bli att få plats på överfulla färjor, bilar i "stau" på autobahn, att det är fullt på rastplatserna, hur köerna till damtoaletterna är oändliga, och att jakten på rum längst de stora genomfartslederna är snudd på omöjlig.
Att hotellägarna passar på att sko sig på alla strandsatta resenärer genom att fördubbla rumspriserna är väl bara väntat, men inte till någon större ära för mänskligheten!
Till sist alla dessa människor som du ska köa och trängas med.....bara för att finna att det du tänkt införskaffa är slut när du kommer fram till disken eller att någon tagit dit bord medan du varit på toaletten....
Vem minns inte tunnelbanekaoset i Stockholm i vintras? Ett mycket litet problem jämförelsevis. Bara det att tunnelbanan krånglade ett par dagar fick vanliga människor helt ur balans....... de knuffades, trängdes och började t.o. m. slåss så att ordningsvakter och polis måste tillkallas!
Naturligtvis var det inte alla som bar sig åt så.......men tillräckligt många för att det skulle märkas.
Flertalet resenärer tar säkert det hela med ro, ser det hela från den humoristiska sidan och når sin destination många erfarenheter rikare i livet.
För min egen del känns det helt okay utan de erfarenheterna....

Jag njuter hellre av de här!

Just nu i detta ögonblick......

.....skulle jag ha plockat ut min hyrbil för att lämna Florence på väg mot detta fantastiska område......enjoy!


måndag 19 april 2010

Något snurrigt......


Jag fick ett sjukintyg men inte flygförbud. Läkaren var italienare och tyckte gott att jag kunde åka till Italien och kurera mig. Ha, ha......han trodde jag skulle tillfriskna fortare där. Sol, god mat och luftombyte är rena dynamiten mot envisa virus! Troligen ligger det något i det.....
Vårt flyg till Frankfurt är inställt men inte anslutningsflyget som ska ta oss från Frankfurt till Florence. I Florence står en hyrbil och väntar.....det är inte så lite irriterande. Men det finns inte en chans att vi hinner till Frankfurt i tid.

Den italienske läkaren tyckte vi skulle bila ner och strunta i flyget.........kanske det är en bra idé? Det är "bara" 500 mil tur och retur........hmmmm....

Packa eller inte packa det är frågan?


Det här är nog den snurrigaste semesterstart jag har varit med om. Dunderförkylning, feber, ett vulkanutbrott, inställda flyg och dålig information.....
Italien eller inte, det är fortfarande ovisst......
 Mentalt ställer jag in mig på att det blir sängen och jag den närmaste framtiden. Men för säkerhets skull har jag plockat fram akvarellblocken.......man vet aldrig?

söndag 18 april 2010

Lugnt var det när vi passerade......

Jag var på Island 2007 och passerade Eyjafjallajökull och de andra vulkanerna. Men då sov de lugnt i sin flerhundraåriga dvala. Tur det......

Sorterar inlägg...

Tänkte att det skulle bli lite lättare att hitta här på bloggen med etikettfunktionen. Så kan ni och även jag läsa inläggen ämnesvis. Jag skrev tidigare att jag skulle lägga in reseskildringar på bloggen. Med etikettfunktionen borde det fungera utmärkt. I alla fall så provar jag. Att sätta etiketter på tidigare inlägg tar tid.....men nu är jag som sagt sjuk så då passar det bra att påbörja ett sådant här projekt.

lördag 17 april 2010

Min drömresa gjorde sig vingar och flög bort......



......men inte med flyget. Det är bara flyttfåglarna som flyger över norra Europa i dagsläget. De flög även förra gången Eyjafjallajökull hade utbrott. De störs inte av vulkanutbrott utan kommer fram till sina destinationer ändå. Enligt prognosen blir flygläget ännu värre över norra Europa nästa vecka. Men som sagt det är värre för de som ska ta sig hem. Jag får ägna mig åt att vårda min förkylning i stället och trixa med resebolag och semesterdagar. Det får helt enkelt bli Toscana en annan gång.........

Det är bara att ge sig till tåls och invänta den svenska sommaren....

Hemma och filosoferar....

Vi skulle vara borta hela helgen. Något jag sett fram emot. Men mannen bredvid fick ge sig av ensam. Jag är inte tillräckligt frisk för att hålla mig vaken och alert en hel dag. Tvätt och läsning är dagens sysslor i mån av ork. Rena kläder, så att jag är beredd ifall något flyg kommer att lätta från Sverige de närmaste dagarna.
Men det ser dystert ut..............
Eyjafjallajökull......en Isländsk vulkan....jag har tom varit där, första bilden på denna blogg är från området kring vulkanen.

Här kommer bilden i repris. Vackert landskap eller hur? Min drömresa får skjutas upp, men vad gör väl det? När vulkanen hade sitt utbrott senast på 1820-talet fanns det ingen flygtrafik. Nu kommer den att påverka hela världsekonomin om den fortsätter att vara aktiv......
Inställd flygtrafik, hur länge, ett helt år? Kommer världen att klara det?
Vårt klot, Tellus, får dock en möjlighet att hämta andan..........genom att luftföroreningarna minskar.
Eyjafjallajökull.......du har satt ditt namn på världskartan. I alla fall för ett tag........

fredag 16 april 2010

Sängen och jag, bästa kompisar idag......

Vårsolen lyser, jag tror t.o.m. den värmer. Men det gör ingenting för idag är det sängen och jag. Vi är bästa kompisar. Jag klev inte ur den förrän klockan 11..... och då endast för en mackpaus och en snabbtitt vid datorn. Sängvärmen.......det underbaraste för snörvel och rossel. Jag låter som en hel karl! Jo, jag vet det för mina arbetskamrater trodde det var min manliga kollega som sjukskrev sig i morse!

torsdag 15 april 2010

Fött i trötterna.....

Det är jag. Nu är det över.......allt som vi arbetat för. Guidningar, människomöten, fantastiska upplevelser och en massa övertid. Medan vi packar ner tavlorna kommer en kvinna in och ser en tavla bland plastemballage, tejp och sopsäckar.
-Vilken fantastisk tavla! utbrister hon.
Det är en fantastisk tavla, i turkost, blått och guld. Målat med precision och kärlek av en ung kvinna som aldrig blir riktigt nöjd.
-Vem har gjort den? undrar kvinnan.
Vi berättar om utställningen, vilka som deltagit och vårt syfte med den.
- Åååååh det är ni som var på TV!
  - Jag köper den, den är underbar!

Ja, den är underbar!

onsdag 14 april 2010

Vi befinner oss i era kvarter.......

En underbar vårdag är till ända.....

Mannen bredvid mötte upp vid galleriet idag där jag varit värd. Han passade på att se utställningen också. På eftermiddagen hade vi en del besökare som jag fick förmånen att guida. När de sista besökarna gått för dagen letade vi upp en grekisk restaurang och åt middag tillsammans. Det är inte något som vi gör alltför ofta. Men vi uppskattar att vardagslyxa när vi får chansen. Vi har goda vänner som bor i närheten av galleriet som vi givetvis kontaktade och upplyste om att vi befann oss i deras kvarter. Vi hade precis betalat notan när de ringde och undrade om vi kunde träffas över en kopp thé. Vilken härlig avslutning på dagen! Vi har mycket att göra på varsitt håll så det är inte så ofta vi träffas......därför finns alltid mycket att prata om när vi ses.
En underbar onsdag har nått sitt slut! Tänk att man aldrig riktigt kan veta vad en ny dag kommer att innehålla......

tisdag 13 april 2010

Det har blivit alldeles för mycket chips den sista tiden......


Naturens egen tavla.....

För mycket chips och för mycket tavlor......på något sätt hänger det ihop. Därför puttrar en god och närande soppa på spisen. Potatis och purjolöksoppa mmmmm.......känns som kroppen behöver det efter alla onyttigheter.Idag var det snudd på en alldeles vanlig dag på jobbet. Vi skurade och oljade parkbänkar. Tänk bara, frisk luft och motion samtidigt! På eftermiddagen var jag på en föreläsning om tvångssyndrom. En av föreläsningarna leddes av en kille som själv led av dem. Han beskrev en vanlig vardag för oss.......om hur hans morgonritualer gick till. Han måste tex räkna till fyra varje gång han gjorde något eller göra samma sak fyra gånger. Han hade utvecklat otroliga system för att bara läsa sporten i tidningen på morgonen. Tur att jag "bara" behöver sätta klockan på "snooze" en gång innan jag kliver upp!

måndag 12 april 2010

Skålar, fat, ljusstakar och reliefer......

Det gäller att hinna prova på så många olika tekniker som möjligt. Nu har jag bara en gång kvar på betongkursen. Jag har ett stort mosaikfat som ska hem på något sätt......det är jättetungt! Och skrymmande!
Förra gången gjöt jag några ljusstakar......de har jag behandlat denna gång. Idag gjöt jag tre nya ljusstakar och provade en annan teknik. Jag har vaxat min relieftavla och kånkat hem den på tunnelbanan. Sedan gjorde jag ett nytt fat där jag gjöt in glasbitar och en duk. Ett experiment som vi får se om det lyckas, jag passade på att färga betongen blågrå  för att hinna testa även det. Här kommer några bilder på mitt första betongfat......



söndag 11 april 2010

Ett glas champagne.....

Idag har det varit en underbar vårdag

En dag som jag hunnit vara ute i naturen och njuta av. Jag satt på Frisse och insöp dofter av jord, hörde vårfåglarna sjunga, kände solens värme och vårvinden leka i mitt hår. En dag helt utan tavlor! Ja, åtminstone nästan. Jag har en hall som är belamrad med de tavlor som inte fick plats på galleriet och en bil  fylld av chips och cider som blev över från igår. Mannen bredvid tog tillfället i akt och åkte bort för att jobba. Det är bara jag, chipsen och tavlorna hemma. I det rådande lugnet tog jag ett glas champagne och var rätt nöjd med den gågna veckans arbete.

lördag 10 april 2010

Slutet av en fantastisk dag!

Lite trött i huvudet, mycket trött i fötterna, men mycket, mycket nöjd och stolt! När jag nådde min dörr, hungrig och omtumlad, hade en omtänksam väninna hängt en påse med goda smörgåsar från deras café på dörrhandtaget. Precis vad jag behövde! Goda smörgåsar med mycket pålägg till min tomma mage.
Här kommer en bildrapport från utställningen!

Så här såg det ut när vi började igår, det var ett pusslande utan like!

Väggarna börjar ta form

Tavlorna på plats och belysningen rätt inställd, klart för vernissage!

Utställningen var välbesökt och redan första dagen sålde vi så bra att utställningen kommer att gå jämnt upp! Men det bästa var att få se alla glada konstnärer, som fick möta sin hänförda publik!